x

Phil Lynott mindes i København med koncert

Phil Lynott mindes i København med koncert

Musikforeningen Danish Eire har valgt at afholde en mindekoncert for den legendariske Thin Lizzy-sanger og bassist Phil Lynott i Amager Bio, København,  den 9. januar 2016.

Det er nemlig 30 år siden, at musiklegenden afgik ved døden. Som musiker har han efterladt dybe lyriske og musikalske spor hos lyttere verden over. Disse aftryk er omgærdet af respekt af alle fra den gængse "Lizzy" supporter til musikalske ligemænd og inspirationskilder. Bob Dylan, eksempelvis, som af mange regnes for en af de allerstørste sangskrivere og tekstforfattere igennem tiden, har omtalt Philip Lynott som intet mindre end et geni som sin egen blåstempling af en unik og fantasifuld sangskriver.

Selvom han var mest kendt for sine hårde rocksange, bevægede Philip Lynott sig ubesværet imellem mange musikalske stilarter. Han skrev alt fra "Jailbreak" til "Jamaican Rum" eller "Cold Sweat" til "Cathleen". Philip Lynott var en stor inspirationskilde for en lang række musikere, ikke mindst i Danmark.

I lighed med tidligere afholdte arrangementer vil mindekoncerten i anledningen af 30 året for Phil Lynotts død blive en hyldest til Irland. På programmet vil være alt fra traditionel irsk folkemusik til moderne rockmusik. Fremført af kendte og mindre kendte musikere fra Danmark og Irland.

Overskuddet fra koncerten vil gå til den irske fond "The Roisin Dub Trust", der varetager Philip Lynotts arv og blandt andet bestyres af hans mor Philomena Lynott.

Billetter er i salg og kan skaffes via GAFFA Live

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA