x

Damon Albarn er blevet royal

Damon Albarn er blevet royal

Forsanger i Blur, Gorillaz og The Good The Bad & The Queen. En succesfuld solokarriere, teaterkomponist, og falleret samarbejdspartner til Adele. Damon Albarn har mange titler, og nu kan han også med rette kalde sig selv konge. Det skriver BBC.

BBC rapporterer, at Damon Albarn for nylig blev kronet til lokal-konge i Mali, som en hæder for sit fortsatte engagement i landets musikscene. Albarn har gjort adskillige rejser til Mali gennem årene, hvor han har samarbejdet med lokale musikere, som blandt andet har inspireret udgivelsen af to album, "Mali Music" (2002) og "Maison Des Jeunes" (2003). Tidligere i år, kun to måneder efter terrorangreb på landets hovedstad Bamako, vendte Albarn til Mali for at optræde til Festival Acoustik.

Udover sin nye status som lokal-konge har man også opkaldt et nyt klasseværelse efter Albarn. Han fortæller til BBC: "Jeg er ikke vant til den her slags ting. Men det er fantastisk at se dette klasseværelse, og det er en skole dedikeret til musik og dans. Der har mit hjerte hjemme, så mit hjerte er her."

Tidligere på måneden offentliggjorde Roskilde Festival, at at Damon Albarn og The Syrian National Orchestra for Arabic Music med en række endnu ikke offentliggjorte gæster har fået opgaven at sparke Roskildes Orange Scene i gang onsdag den 29. juni. Sidste år lukkede Damon Albarn Roskilde Festival på Arena-scenen samme med Africa Express med en fem timer lang koncert. Da klokken var 4, var showet programsat til at slutte. Albarn nægtede imidlertid at forlade scenen og endte med at blive båret væk.

GAFFA har spurgt Roskilde Festivals programchef Anders Wahren, hvad man vil gøre, hvis Albarn - eller måske snarere Kong Albarn - igen ikke vil forlade scenen. Du kan læse hans svar her.

Find billetter til Roskilde Festival via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA