x

Video: Få en smagsprøve på nyt Dúné-guld

Video: Få en smagsprøve på nyt Dúné-guld

Dúné er klar med en dugfrisk musikvideo til deres nye single "Never Be Alone". Singlen, som havde premiere på P3 i går, skal ses som en forspil til bandets kommende album, der forventes at udkomme til efteråret 2016. Med singlen får man et forsmag på rockdrengenes nye lydprofil samt en mulighed for at genopleve stemningen fra bandets forårsturné, "The Grand Tour".

Aldrig alene

Bare træer danner silhuetter i skumringens time, mens et fjernsyns pixelerede flimmer lyser op i et mørkt lokale. Der er øde. Gennem mørke gange og tomme lokaler ser man billeder bandmedlemmerne Piotrek Wasilewski, Ole Bjórn og Mattias Kolstrup vandre rundt alene. Men efter sætningen "When you open your eyes, you will never be alone" griber forsangeren pludselig en mikrofon. På et splitsekund disker videoen op med hæsblæsende livebilleder fra en fyldt koncertsal. Publikums hænder er i vejret, mens trekløveret fyrer op for en fest på scenen.

Ifølge Dúné handler singlen om, at man aldrig er alene, hvis man vel at mærke tør åbne sine øjne og se sig omkring. Om singlen har Dúné udtalt:

"Lyrikken er inspireret af talløse vågne nattetimer, hvor tankestrømmen flyder, og kroppen nægter at slappe af. Hvad skal der ske med bandet? Hvad skal der ske med mig? Mørke bliver til lys, og først når morgenen banker på, og lyset vender tilbage, kan kroppen slappe af igen."

Gennem musikvideoen kan man genopleve stemningen fra første halvdel af turneen The Grand Tour, hvor musikvideoen blandt andet er optaget på spillestedet Posten i Odense. Ud over leg med portrætter i neonlys samt hurtige actionprægede klip er musikvideoen krydret med vilde fotomagiske effekter, hvor der leges med billedets farver og pixeleringer.

Ny lydprofil

Da Dúné udgav singlen "Trying to Get to You" i efteråret 2015, afslørede bandet et helt nyt lydbillede. Her valgte Dúné at give rockmusikken et musikalsk twist af hiphop samt urban. Rocktrioen har bevæget sig lidt væk fra elektrorocken, men dog bevaret de elektroniske elementer i musikken. Med samme kendetegnende energi er bandet klar til at give endnu et smagsprøve på gruppens lydprofil:

"'Never Be Alone' er en eklektisk blanding af urban, pop og electronica, der er skrevet og spillet af et rockband. Vores tredje plade "Wild Hearts" var kulminationen på det tidlige Dúné. Endelig lykkedes det os at lave dén rockplade, vi har haft i tankerne, siden vi startede. Endelig var vi dygtige nok. Med det mål streget ud kunne vi begynde at eksperimentere endnu mere med vores lyd," lyder det fra Dúné.

Siden udgivelsen af bandets seneste studiealbum "Wild Hearts" fra 2013 har bandet været igennem en lang forsøgsperiode:

"Vi har skrevet omkring 200 sange og dumpet de fleste igen. Vi er dog endelig ved at finde frem til guldet. "Never Be Alone" er en smagsprøve på det. Det er lyden, der skal tage Dúné ind i en ny æra og langt ind i fremtiden."

Faninddragelse og nyt album i sigte

Selvom bandets turné "The Grand Tour" først afsluttes med en eksklusiv koncert i Falconer Salen den 11. november sluttede førstedelen af bandets "The Grand Tour2 sidste fredag ved koncerten på Store Vega. En turne, der har budt på tyve udsolgte koncerter fra Skagen til København. Gennem turneen har Dúné haft singlen "Never Be Alone" på sætlisten. Her har bandet inddraget koncertdeltagerne i produktionen af musikvideoen.

Gennem "The Grand Tour" har koncertdeltagere kunne indsende små videoklips fra koncertstederne, hvoraf nogle er blevet brugt i den færdige musikvideo.  

Bandet har løbende de sidste måneder været i studiet også kaldet "Rummet". Her har de tre skibonitter arbejdet på nyt materiale til et studiealbum, der som nævnt forventes at udkomme til efteråret. Et album, hvor der er blevet samarbejdet med både udenlandske og danske producere. Bandet har tidligere fremhævet, at den kommende plade har et benspænd. Hvis man ser bort fra guitarsoloen på "Trying To Get To You" har bandet valgt ikke at bruge nogen guitar på produktionen af det kommende album. Ud over at singlen "Never Be Alone" repræsenterer bandets nye lyd, er sangen derfor også en smagsprøve på bandets kommende plade.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA