x

Se Rasmus Walters dramatiske video til "Løber" – instrueret af hans Oscar-vindende bror

Se Rasmus Walters dramatiske video til "Løber" – instrueret af hans Oscar-vindende bror

Rasmus Walter nu klar med musikvideoen til sin nye single, "Løber", en forsmag på hans fjerde soloalbum, der udkommer til oktober. Som adskillige af hans tidligere videoer er den instrueret af hans tvillingebror Anders Walter, der i 2014 vandt en Oscar for kortfilmen "Helium". Vi har talt med Anders Walter om den nye video.

Hvad har været inspirationen til videoen "Løber" – den er jo forholdsvis enkel?

– Jeg har i lang tid haft lyst til at lave en sort-hvid video med Rasmus og syntes, at "Løber" var en god mulighed. Sangen handler om det at være søgende på vej til det sted, der virkelig betyder noget for en her i livet. Den handler også for mig om det kaos og de forhindringer, der opstår på vejen, og det er helt klart den del, jeg har valgt at lægge vægt på. 
 
Flammerne og eksplosionerne omkring højhusene undervejs i videoen får mig til at tænke på 11. september, men det er næppe det, du har haft i tankerne – hvad er tankerne bag disse voldsomme elementer?
 
– Nej, det er bestemt ikke det, der har været tanken bag, meget langt fra. Vi har lavet et lukket og grafisk univers, som ikke afspejler virkeligheden. Det er en symbolik på, hvad der forgår inde i hovedet på Brormand. Byen skal ses som de snørklede veje, der både løber uden om og inde i ham. Ilden er en forhindring i hans søgen, og det kan være svært nogle gange helt at greje, om det måske i virkeligheden er en selv, der opstiller de forhindringer. Så for mig er det mere et visuelt greb og virkemiddel til at skabe fremdrift og fornemmelsen af indre kaos.
 
Hvad har du ellers gang i af arbejde for tiden?
 
– Jeg er i fuld sving med min første amerikanske spillefilm efter to års indledende arbejde. Det er en adaption af den grafiske roman "I Kill Giants" af Joe Kelly. Jeg kan ikke rigtigt sige så meget mere lige nu, da vi kun lige er gået i gang med pre-produktion.
 
Du og Rasmus og jeres koner var til kunstnermiddag hos dronningen for nylig – hvad var din reaktion, da du blev inviteret, og hvordan var aftenen?
 
– Det er klart, at det er en stor ære at blive lagt mærke til og værdsat af de kære royale. Det er skønt, at en lille film, jeg lavede for to år siden stadigvæk kan skabe opmærksomhed og give mig store oplevelser. Jeg kan desværre ikke udtale mig om efterfesten, da det ikke er royal politik, men det blev meget senere, end indbydelsen lagde op til.
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA