Nyhed

Liss og Silvester sørgede for rytmisk popfest i Lille Vega

Red Bull Sound Select leverede underholdning til pop-glade danskere onsdag aften

Red Bull er meget mere end en energidrik, og virksomhedskæmpen har for nyligt lanceret sit koncept Red Bull Sound Select, som onsdag aften kulminerede i en koncert med Liss og Silvester i Lille Vega. 

Red Bull Sound Select er en musikplatform, der har til formål at hjælpe unge talentfulde kunstnere med at bryde igennem og har blandt andet hjulpet artister som Chance The Rapper og Gallant med at komme frem i USA, Canada og New Zealand – og nu får danskere også muligheden. Artister, som er dygtige og heldige nok til at blive udvalgt til Red Bull Sounds Select, kan se frem til at blive hjulpet på vej gennem koncerter, kampagner, videoproduktioner, studietid samt andet.

Red Bull er gået sammen med en række kuratorer, der skal udvælge og hjælpe den nye generation af danske artister på vej. "Red Bull Sound Select er i mine øjne en unik chance for eksponering for nye danske artister. Vi kuratorer skal være med til at åbne en ny verden i musiklivet for artisterne og for tilskuerne – det bliver en fest at opleve up-coming og etableret musik. Jeg glæder mig til at se, hvad det kommer til at gøre for de navne, der kommer ind i projektet," fortæller dj, radiovært og musikiværksætter Le Gammeltoft, som er den første danske kurator. 


Le Gammeltoft valgte bandet Silvester, der i går aftes indtog Lille Vega med Liss til en pop-fest.

Teenagepiger havde siddet i kø i flere timer på fortovet foran Lille Vega, og inden dørene åbnede, nåede køen, bestående af mange forskellige typer unge, rundt om hjørnet og fortsatte ned ad Lyrskovgade.

Pop-trioen Silvester, der på sin vis er aftenens omdrejningspunkt, falder bestemt under kategorien "up and coming", og gruppens udgivne numre kan tælles på én hånd. Dette lod dog ikke til at være en faktor, da de uden nærmere betænkeligheder gik på scenen og leverede i går aftes.


Silvester sparker aftenen i gang med deres nyeste single "Black Hearted", der med dens funky rytmer, rungende bas og 80'er-lyd får publikum til at bevæge sig med det samme. Et ydmygt "Tusind tak" lyder efter afslutningen på hver sang, og glæden ved at spille er nem at se på ansigterne af de tre medlemmer, der tilsammen udgør gruppen. Forsanger Awinbeh går i baggrunden som vokalist til en af sangene, og Ida, der også står for bas, træder i karakter i rollen som sangerinde, og koncerten igennem formår de forskellige individer og instrumenter at vise sit – især ved en flot trommesolo et par sange senere. Silvester spiller herefter deres sang "Oceans", der med dens drømmende lyd og rolige vokal gør, at man et kort øjeblik befinder sig i en kinddans på dansegulvet til en skoleafskedsfest for et par årtier siden - på den utrolig fede måde. Deres syv numre lange koncert lakker mod enden, og et "Det er fucking dejligt at være her" lyder det fra gruppen, hvis smil smitter af på publikum.

Efter en kort pause samler folk sig igen i den intime Stauning Sal, og inden længe indtager Liss scenen. Den aarhusianske gruppe har unægteligt mere erfaring og har blandt andet gæstet scener på Spot og Roskilde Festival, og det kan ses og høres i deres fremtoning og sammenspil. De lægger ud med den stemningsfulde "Good Enough", og kort efter følger "Always", der får Lille Vega til at vibrere og gør, at publikum ikke kan stå stille. Lidt over halvt inde i koncerten løber Liss desværre ind i tekniske problemer, der især sætter vokalisten Søren i en akavet situation, han nervøst prøver at smile sig igennem, imens teknikere og de resterende drenge i bandet forsøger at finde årsagen. Det går heldigvis ikke publikum på, og de fortsætter med at huje og klappe for at udvise støtte.

Liss er nødsaget til at gå af scenen, men vender tilbage kort efter, og et "Tak, fordi I ikke gik" lyder på charmerende vis fra en taknemmelig forsanger, der bliver modtaget, sammen med resten af gruppen, af et storsmilende og klappende publikum. Drengene fra Liss er bekvemme bag musikken igen, og de fortsætter sit show uden yderligere problemer og når også lige at give Silvester nogle ord med på vejen, da de fortæller, hvor fedt det er at dele scene med gruppen, der nu står blandt publikum og drikker øl. Liss gør koncerten færdig, og med deres r&b-groovende udstråling viser de, hvorfor de er et af de mest omtalte navne på den danske musikscene lige nu.


Red Bull Sound Select forløber gnidningsfrit, og aftenen er præget af en stemning af hyggelig løssluppenhed og en intim atmosfære, alle til stede trives i. Den danske debutkoncert for konceptet lader til at gøre, hvad den skal, da interessen og reaktionerne for Silvester samt for hele arrangementet virker positive, og konceptet bliver uden tvivl spændende at se i aktion i fremtiden, når flere kuratorer skal finde og udvælge potentialefyldte danske artister fra undergrunden.

Sidder man i Jylland og føler sig forbigået, kan man godt slå koldt vand i blodet, da de to bands kommer forbi Aarhus Festuge den 30. august, dog uden for Red Bull-regi. Læs mere på Facebook her

 


 
ANNONCE