x

Ukendt Kunstner stopper

Ukendt Kunstner stopper

Efter fire år med stor succes går den populære hiphop/r&b-duo Ukendt Kunstner alias sanger Hans Philip og producer Jens Ole McCoy fra hinanden. Det fortæller de i en ny dokumentarserie, "Vi var Ukendt Kunstner", der bliver vist på DR3 i tre afsnit og har premiere mandag den 12. december klokken 21.30. Allerede nu kan første afsnit dog ses på DR's hjemmeside.

"Altså, vi er bare udbrændt. Der kommer ikke til at blive lavet mere musik, men vi ved ikke, hvad der kommer til at ske," siger Hans Philip i begyndelsen af udsendelsen.

"Det handler om, at hvert år de sidste fire år har vi lavet en plade. Det skal vi ikke lave nu. Det havde været en fed historie, hvis vi var blevet uvenner og ikke gad at snakke med hinanden og aldrig skulle spille igen, men det er ikke sådan, det er," siger Jens Ole McCoy.

Ukendt Kunstner debuterede i 2012 med de to ep'er "Hælervarer, Side A" og "Hælervarer, Side B" og fik deres gennembrud i 2013 med det selvudgivne, gratis debutalbum "Neonlys". Albummet modtog guld-certificering, og titelnummeret blev streamet til platin. I 2014 udsendte Ukendt Kunstner, nu på kontrakt med selskabet No3 under Sony Music, albummet "Forbandede ungdom", og i 2016 kom "Den anden side." De to sidstnævnte album nåede henholdsvis en anden- og tredjeplads på hitlisten.

Ukendt Kunstner har modtaget adskillige priser, blandt andet "Årets danske gruppe" ved Danish Music Awards 2014, P3-Prisen ved P3 Guld 2015 og "Årets danske urban-udgivelse" ved Danish Music Awards 2016.

Duoen har for længe siden annonceret en nu udsolgt koncert i Falconer Salen fredag den 16. december, og det bliver deres afskedskoncert.

[Opdatering: Gruppen præciserer på Facebook, at de har flere koncerter i kalenderen. Tider og steder fremgår dog ikke af deres Facebook-side, men de spiller blandt andet til Gløgglich på Train i Aarhus 22. december. Vi beklager fejlen].

I 2014 bragte GAFFA et præsentationsinterview med Ukendt Kunstner, og det kan du læse her.

Læs også vores interview fra 2015, da Ukendt Kunstner vandt P3-Prisen: "Nu skal vi ud og lave et verdenshit med Diplo"

Se videoen til duoens store hit "København" (featuring Murro) fra 2012:

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA