x

Omar Souleyman vender tilbage til Danmark

Omar Souleyman vender tilbage til Danmark

Den tidligere bryllupssanger og nu succesfulde techno-artist, Omar Souleyman, vender tilbage til Danmark i februar for at skabe mellemøstlig fest i Store Vega. 

Den syriske kunstners musikalske rejse har bragt ham fra den lille hjemby Tell Tamer i Nord-Syrien til både bryllupsceremonier, Nobelprisuddelingen i 2013 og internationale koncerter. Herhjemme har han spillet både på Distortion og Roskilde Festival, og nu kommer han altså tilbage og vil spille på Store Vega den 2. februar 2018. Billetsalget starter fredag 6. oktober klokken 10.  

Omar Souleyman har haft stor popularitet efter udgivelsen af sit første album Wenu Wenu i 2013, som er produceret af engelske elektroartist og post-rocker Four Tet. På opfølgeren Bahdeni Nami i 2016 har Modeselektor og Cole Alexander fra Black Lips hjulpet til med at skabe det unikke lydvirvar af syrisk techno, kitsch-kvalitet, skramlet lyd og billige keyboardrytmer. Tidligere i år skrev Omar Souleyman kontrakt med Diplos pladeselskab Mad Descent og udgav sit tredje studiealbum To Syria, With Love, som over de syriske technoelementer leverer personlige, følelsesmæssige hyldester til hjemlandet.

Se musikvideoen til ”Ya Bnayya” fra hans seneste album, hvor han giver en liveoptræden af nummeret under sin søns bryllup tidligere i år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA