x

GAFFA-Prisen-nominerede Solbrud og syv andre metalbands indtager Ungdomshuset

GAFFA-Prisen-nominerede Solbrud og syv andre metalbands indtager Ungdomshuset

 

I denne weekend, 2.-3. februar, løber den lille metalfestival Kaldet Fra Dybet af stablen i Ungdomshuset i København. Otte bands over to dage vil lede publikummet ind i deres mørke indre. Den tredje version af festivalen befinder sig i de vanlige rammer i København NV, hvor de to første udgaver også fandt sted i henholdsvis 2012 samt 2015. 

Programmet er som følger:

Fredag:

Gespenst 

Aarhusianske Gespenst overtog pladsen for københavnske Orm, som desværre måtte aflyse deres tilstedeværelse på festivalen grundet familieforøgelse. Gespenst tæller medlemmer fra blandt andet funeral death doom-bandet Woebegone Obscured og er et ganske nyt bands på den danske scene. De udgav deres debut-album "Forfald" i 2016. 

Konvent 
Denne skribent var vidne til Konvents koncert ugen forinden til Mono Goes Metal Festival i Aarhus. Et lidt utraditionelt band på den danske metalscene, vil nogle måske mene, idet bandet består af 100 procent kvinder, der må siges at have fat i den tunge ende. Bandet, som startede i 2015, udgav en demo sidste år. 

Afsky 

Københavnske Afsky er et enmandsbands huserende frontmanden Ole Luk, som også er forsanger i Solbrud, der også spiller til Kaldet Fra Dybet III. Med sig har han tre live-musikere, når han spiller live som Afsky. Ep'en "Afsky" udkom i 2015, mens singlen "Vinteren Bæres Ind" udkom i 2016. 

Slægt

Københavnske Slægt startede som et rendyrket black metal-band i 2011 og udgav deres første demo i 2012. Her i 2018 står de bag to fuldlængder, "Ildsvanger" (2015) samt "Domus Mysterium" (2017) samt et lettere genreskift, idet de har inkorporeret traditionelle heavy-elementer i deres black-lyd. Bandet påbegynder den 9. februar en 16 dages lang tour med det tyske death metal-band Venenum rundt i Europa. 

Lørdag:

Alkymist

Københavnske Alkymist er det band, der skiller sig mest ud til Kaldet Fra Dybet III med deres progressive sludge/doom metal. Alkymist startede i 2016 og udgav ep'en "Element" den 8. januar i år. 

Morild 


Morild er ligeledes et ganske nyt band. Bandet udgav debut-ep'en "VI" i september 2017, og som har spillet en håndfuld koncerter, debuterede live til Mono Goes Metal Special i Aarhus i oktober 2017, men har allerede etableret sig godt fast med deres atmosfæriske stil. Metalsitet Blastbeast havde dem med i år til deres "The New Shit Showcase", som repræsenterer seks helt nye metalskud på stammen. Her viste de stort engagement og professionalisme og har haft stor medvind og megen omtale både for udgivelsen af deres ep samt deres storslåenhed og visuelle sider af deres live-shows. 

Sunken

Aarhusianske Sunken spiller fængslende atmosfærisk black metal i stil med de amerikanske pionerer, Wolves in the Throne Room. De gik under navnet Arescet fra 2012-2013, før de skiftede navn til Sunken og udgav demoen "The Crackling of Embers" samme år, samt debuten "Departure" i 2017. Bandet har med "Departure" vist, at det i den grad går fremad, og på det seneste har de været opvarmning for italienske Enisum samt selveste Wolves in the Throne Room. 

Solbrud

Festivalens "headliner" samt arrangør, københavnske Solbrud, har opnået stor succes på den danske metalscene og turneret flittigt landet over samt syd for grænsen, blandt andet en tour med sydafrikanske Wildernessking. Bandet startede i 2009 og udgav debuten "Solbrud" i 2012. 
Gruppen vandt i 2014 GAFFA-prisen for "Årets hard rock-udgivelse" for deres anden fuldlængde, "Jærtegn". Deres tredje album, "Vemod", er nomineret til samme pris i 2018 samt til den skandinaviske musikpris, Nordic Music Prize.

Der er intet forsalg, men billetsalg i døren, så det er bare med at møde op. Dørene åbner klokken 20, og første band går på klokken 21.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA