Nyhed

Smashing Pumpkins: – Derfor er D'Arcy ikke med

GAFFA.dk – Alt om musik

Smashing Pumpkins giver nu svar på den tidligere bassist D'Arcy Wretskys udtalelser om, hvorfor hun ikke er med i gendannelsen af bandet.

Smashing Pumpkins offentliggør store nyheder på deres hjemmeside på torsdag den 15. februar klokken 18.00. Rygterne siger, at en turné og ny musik vil blive offentliggjort. Som tidligere nævnt vender til bandet tilbage i sin originale besætning, dog uden bassisten, D'Arcy Wretzky.

Smashing Pumpkins har nu kommenteret de udtalelser, som D'Arcy Wretzky er kommet med. Hun beskylder forsanger Billy Corgan for manipulation og tilbagetrækning af et tilbud om at være en del af bandets kommende klassiske lineup. Smashing Pumpkins udtaler omvendt, at de har tilbudt D'Arcy Wretzky at være med, men at hun har afslået.


Sidste måned blev Billy Corgan set i studiet med den origianle guitarist (James Iha) og trommeslager (Jimmy Chamberlin), men altså uden Wretzky, der ved den lejlighed udtalte, at bandet havde besluttet sig for at blive gendannet uden hende.

LÆS OGSÅ: Ikonisk rockgruppe har startet nedtælling

Wretzky, bassist fra 1988-1999, har nu udtalt i et interview med Blast Echo, at Corgan oprindeligt sendte hende et kontrakttilbud for at blive en del af den forventede genforening, før Corgan senere sagde, at det "ikke var et rigtigt tilbud".


Hun udtaler også, at Corgan – efter at gruppen på Instagram havde offentliggjort et billede, hvor hele bandet uden Wretzky var samlet – sendte hende en sms med beskeden, at "der var aldrig nogen beslutning om at lukke dig ude eller ikke gøre dig velkommen", og at han troede, "vi kan finde den rigtige måde at få dig involveret på".

LÆS OGSÅ: Gendannet Smashing Pumpkins-lineup lækket

Ifølge Wretzky sagde dog Corgan også, at de andre oprindelige medlemmer, Jimmy Chamberlin og James Iha var "med ham" på beslutningen om at genforene bandet uden hende. "Jeg er fuldstændig væmmet af James," sagde Wretzky om dette. "Han skulle skamme sig over sig selv." Ifølge Wretzky har de tre oprindelige medlemmer kun indspillet én ny sang, men til gengæld planlagt en turné.


På Facebook fortalte Wretzky til sine fans, at "måske bliver folk syge og trætte af at blive manipuleret af Billy. (...) "Billys skib bliver ved med at synke, hver gang han prøver at sætte det i vandet. Jeg forlod det i 1999, fordi jeg vidste, det sank. Han var uden for rækkevidde. Hans ego og hans usikkerhed kom ud af kontrol, og jeg kunne ikke længere redde ham, hvilket havde været en stor rolle i mit liv i mange år, men det var håbløst."

Artiklen fortsætter under videoen

Se musikvideoen til "1979" fra 1995:

Det genforenede band har siden udstedt en erklæring, der udtaler, at Wretzky blev inviteret til at være involveret i bandet, men modsagde sig tilbudet. Ifølge NME lyder udtalelsen:


"Ved at genforene Smashing Pumpkins er bandet fortsat dedikeret til sine fans og sin musik. Desuden har James Iha, Jimmy Chamberlin og William Corgan ikke spillet et show med D'Arcy Wretzky i over 18 år, men det skyldes ikke manglende forsøg. Fr. Wretzky har gentagne gange været inviteret til at spille med gruppen, deltage i demo-sessioner, eller i det mindste mødes ansigt-til-ansigt, og i hvert tilfælde har hun altid udsat det. Vi ønsker hende alt det bedste og ser frem til at genoptage forbindelsen med jer alle meget snart".


ANNONCE