x

Pakistani går viralt

Pakistani går viralt

Med et navn der klinger bekendt i den danske musikbranche, er David Dieu klar til at udsende sin første single gennem Warner Music. ”Pakistani” er en hyldest til de eksotiske kvinder, deres mystik, skønhed og sensualitet. Samtidig står singlen som et nyt pejlemærke for en artist, der længe har skrevet og produceret for andre. I øjeblikket ligger singlen nummer to på Spotifys liste "Denmark Viral 50". 

Lyt til en smagsprøve af nummeret lige her:

David Dieus historie udspringer flere steder fra. Hans oprindelse er vietnamesisk og cambodjansk, men hans fødested er Danmark. Hans musikalske grunduddannelse har han fået i kirken og på hans CV står både sangskriver, producer, og sanger som spidskompetencer, toppet op med grafiker som profession.

David var 5 år, da han begyndte at synge i det lokale kirkekor i den kirke hvor hans far var præst og mor var korleder. Det var her, under de gamle kirkehvælvinger, at David fra barnsben fik grundteknikkerne for harmoniopbygning og tonearter helt under huden. Alligevel var det en modvillig David, som startede til klaver som 7-årig. Alle de andre børn spillede fodbold og klaver var bare ikke helt så sejt. Derfor ventede han til sin far var kørt fra klaverskolen, og så pjækkede han. Ironisk nok starter David i dag alle hans sessions i studiet på klaveret og musikken trækker spor gennem hele Davids opvækst.

gallery_large

Mens kirkekor, gospelsang og klaver fyldte meget i Davids barndom, blev 90’ernes hiphop- og r&b-bølge det bærende element i Davids ungdom. TV-programmet "Yo MTV Raps" kørte på repeat, og hans allerførste cd med The Fugees åbnede op for en helt ny verden, hvor forskellige genrer – selv gospel – blev sammensmeltet og udført med attitude og rebelskhed. Det var tekstuniverset, der først fangede Davids interesse og han begyndte kort herefter at skrive sine egne sangtekster til venner, til venners venner og til upcoming artister. David gjorde en dyd ud af formidlingen for at indkapsle lige dén følelse, artisten bag ville have frem.

David fandt også hurtigt vej til producerknapperne, og allerede som 22-årig lejede han et studie, hvor han eksperimenterede løs. Studiet var døgnåbent for alle, et frirum og laboratorie, hvor musikken blev dissekeret, analyseret og sat sammen på ny. I dag står der David Dieu på flere credits i musikbranchen. Senest har han arbejdet for Katie Keller på hendes single ”Erstatning” og som producer for ZK på deres ”Way Way”.

Mere end nogensinde er David Dieu klar til at stå frem i eget navn. Første single ”Pakistani” markerer således en ny begyndelse for Davids musikalske forløb. "Pakistani" er produceret af SRVNY, der er en del af Davids faste producerteam, og har været med til at udvikle hans egen lyd.

Lyt til David Dieus nye single "Pakistani" her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA