x

15 nye navne til Spot Festival

15 nye navne til Spot Festival

Spot Festival er i dag klar med offentliggørelsen af 15 nye navne til årets program.

Årets Spot Festval, der løber af stabelen den 9.-13. maj på en række spillesteder i Aarhus, er klar med endnu en runde nye bands til programmet.

Blandt andet vender The Asteroids Galaxy Tour tilbage til koncertscenerene, og Go Go Berlin præsenterer deres nye udtryk. Derudover kan man opleve det norske hip-hop-talent Pasha, det specielle komponist-projekt Punk og Melankoli og When Saints Go Machine (billedet), der for tiden arbejder på ny musik.

De 15 navne er:

Artifact Collective

Artifact Collective består af seks musikere og leverer poppet soul og r&b tilsat en trombone. Gruppen fik i 2015 deres gennembrud med ep'en Pick Up Line, der vandt prisen for Best ep ved Scandinavian Soul Music Award i Stockholm. Med singlen "Nice View" fra 2017 præsenterede Artifact Collective en ny lyd.

August Rosenbaum

August Rosenbaum bevæger sig på tværs af kunstarter og udtryk og har haft succes som pianist og komponist for blandt andre andre MØ og Rhye såvel som med sine egne soloprojekter. Han har vundet flere Danish Music Awards.

Go Go Berlin

Rockbandet Go Go Berlin er efterhånden et velkendt navn herhjemme og har også et vist ry i blandt andet Tyskland. Med et nyt album på vej er Go Go Berlin klar til at løfte sløret for deres nye lyd over for et live-publikum. En mørkere, vildere og mere "klubbet" version af Go Go Berlin.

Ida Wenøe & Nick Doneff (DK/CA)

Dobbeltkoncert: De danske rødder, højskolesangbogen og Carl Nielsen har sat sit aftryk hos Ida Wenøe, men folk-sangerinden blander det hele på sin egen psykedeliske måde. Nick Doneff er en prisvindende canadisk sanger og sangskriver, som blander historier og melodier sammen til en Americana-klingende lyd.

Jakob Ogawa (NO)

Jakob Ogawa fra Oslo blander elementer fra film, kunst og musik i et forfriskende udtryk, som han finder inspiration til verden over. Den 20-årige musiker har udgivet et par singler og en ep, "Bedroom Tapes", fra 2017. Clash Magazine har beskrevet ham som "et 19-årig vidunder fra Norge".

K-Phax

K-Phax (Keith Birongo) er en 19-årig rapper og producer. Med inspiration fra både trap fra Atlanta og 80'er-punk skaber den tidligere vinder af KarriereKanonen et personligt take på rap-genren. K-Phaxs musik er en blanding af rytmiske mønstre og eksperimenterende synthesizers, der bindes sammen af klassiske Roland TR 808-trommer og en tung bas. Hans nyeste single, "Rebellions", udkom 9. februar 2018.

Katrine Stochholm

Katrine Stochholm er kendt for sine sange fra tiden med Under Byen, hvor hun var pianist og komponist fra 1995-2005. De egenskaber har hun taget med sig i solo-karrieren, som det kan høres på debuten "Danser Til Radio" fra 2016. Koncerten bliver ekstraordinært fremført i surround sound. I samarbejde med lydspecialist Morten Elkjær vil musikken tone ud gennem adskillige højtalere, hvor surroundlyden formidler "de gribende passager, energiske eksplosioner,  legende beats, synthloops og junglekor" i Katrines Stochholm og Det Vilde Bands musik.

Kira Skov

Kira Skov har netop udgivet det meget roste album The Echo of You med en række meget personlige sange. Teksterne kredser om sangerindens sorgbearbejdelse efter ægtemanden og samarbejdspartneren Nicolai Munch-Hansens pludselige død i februar 2017.

LÆS OGSÅ: Intim og gribende kærlighedserklæring – anmeldelse af Kira Skov: The Echo of You

Pasha (NO)

Pasha er et nyt skud på den norske rapscene. Han har allerede fanget opmærksomheden hos blandt andet NME og Highsnobiety. Pashas lyd er 90'er-vibes tilsat skæve og funky hiphop-toner, hvilket kan høres på singlen "Around The Area". Hans nyeste single, "I Don’t Speak French", udkom i februar 2018.

Punk og Melankoli for 2 Steinway-flygler og quadrofonisk højttalerorkester

Punkrocker og komponist Nathan Felix fra Texas og den danske komponist Carsten Bo Eriksen, der arbejder under kunstnernavnet My Beautiful Decay 1973, præsenterer på denne intime koncert hver især deres minimalistiske "klassiske" musik for to Steinway-flygler og elektroniske klangflader projiceret i quardrofonisk højttaler-setup.

Nathan Felix har rejst rundt med værkerne "The Fog The Fall The Rise The Return" og "The 6th Piano" til blandt andet Barcelona i Spanien og Melbourne i Australien. Han vil denne aften i Aarhus fremføre sine værker sammen med Carsten Bo Eriksen, der også fremfører sit eget helt nye poetiske værk "The Moon That Bled in My Mouth".

De vil ledsages af de to danske pianister Tanja Zapolski og Rikke Sandberg.

Prophet Profit

Prophet Profit er tre energiske drenge, der spiller på Spot som vinderne af Aftryk Festival 2017. Med en følsom vokal spiller de elektronisk indie med inspiration fra Alex Vargas og Bon Iver.

Udvalgt fra efterskolefestivalen Aftryk.

Shirin (SE)

Shirin har egyptiske rødder, er født i Berlin, vokset op i Norge og nu bosat i Malmö. Den 22-årige multikulturelle popsangerinde skrev sin første sang i en alder af 15 år. Hun har gæsteoptrådt til det svenske Melodi Grand Prix og er til april klar med sit debutalbum, hvorfra singlerne "Back To Basic" og "Together We Are Weak" allerede er udgivet.

The Asteroids Galaxy Tour

The Asteroids Galaxy Tours første album, "Fruit", blev i 2009 startskuddet på bandets rejse, der har ført Mette Lindberg og Lars Iversen rundt på store festivaler og udsolgte venues. Duoen har annonceret, at der snart udkommer ny musik, som dermed følger op på deres seneste album, "Bring Us Together", fra 2014.

Thøger Dixgaard

Thøger Dixgaard har de seneste tre år markeret sig som soloartist på den danske popscene med flere hits, herunder "Blød Inden I", "Tø Mig Op" og "Former". Han har optrådt på Roskilde Festival, Smukfest, P3 Guld og senest til Zulu Awards 2018. I starten af 2018 udgav han en single sammen med bandet Barselona, og en ny solo-ep skulle være på vej.

When Saints Go Machine

When Saints Go Machine er en elektronisk kvartet fra København, der siden udgivelsen af den selvbetitlede debut-ep fra 2008 har vundet diverse musikpriser og gjort sig bemærket blandt andet hos Pitchfork, Fader og NME. Selvom bandets seneste udgivelse er fra 2013, er de stadig aktive på den danske live-scene, og de arbejder i øjeblikket på nyt materiale.

LÆS OGSÅ: Spot-aktuelle Fugleflugten klar med ny single

Se musikvideoen til "Church and Law" af When Saints Go Machine fra 2011:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA