x

Benal indtager foråret med ny single

Benal indtager foråret med ny single

“Nu Her” hedder tracket fra den anmelderroste duo, der havde stor succes med deres debutalbum i 2017.

De er kendt for at gå deres helt egen vej. Benal kan for førstegangslytteren lyde pendant til Suspekt, men deres musik og frontmand Benjamin Havs tekster kan alligevel noget helt andet. Og netop den peotiske tilgang til lyrikken og fokus på elektroniske hiphop-elementer gør Benal til et originalt indspark til den danske urban-scene. 

LÆS OGSÅ: Benal - electropoesi med voksenpondus

Singlen udkommer samme dag, som Benal starter deres turné Kædedans Tour 2018, der tager dem gennem 13 danske byer. De spiller også på flere festivaler denne sommer, og publikuym kan forvente lidt ad hvert fortæller Benjamin, stemmen bag Benal: 

- Vi er ekstremister. Vi vil helt ud til kanten og lidt ud over den også. Vi prøver at bryde med frygtdogmerne. Jeg glæder mig til den første koncert, vi har, hvor jeg kommer ind som drag eller noget andet, som man ikke må i hiphop.

LÆS OGSÅ: Livet er Benalt

Den nye single fortsætter i samme stil som de tidligere udgivelser. Der er ingen tvivl om, at det er Benal vi lytter til. Duoen P3 gulds hovedpris i 2017, og albummet Hvis det virkelig er vigtigt har høstet stor anerkendelse herhjemme. Den gik blandt andet direkte ind på nummer ét på den danske vinylhitliste.

Benal har beskrevet sig selv som “forskelligartet følsomhed, der helst skal få folk til at græde”. De to starter dog nærmere et festfyrværkeri når de går på scenen med deres musik. Hør singlen her, der demonstrerer fortsat ordleg og rim som ”Hey, jeg har tænkt lidt på hvem du er... Du ligner én, der kommer med et uvejr”:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA