x

Kendisser medvirker i The William Blakes-video

Kendisser medvirker i The William Blakes-video

Da den tidligere vært på musikprogrammet Liga.dk Kristian Leth bekendtgjorde, at han startede pladeselskabet Speed Of Sound, blev det understreget, at selskabet ikke ville beskæftige sig med musikvideoer.

I et telefon-interview med GAFFA.dk lød det blandt andet:

”Det er musikken, der er det vigtige, og derfor tror vi for eksempel heller ikke på musikvideoer. De kan ikke bruges som salgsværktøj og er kun noget værd, hvis man har en kunstnerisk ambition.”

”Jeg kommer aldrig til at spille vores egen musik i programmet [Liga.dk, red.]. For det første laver vi jo ikke musikvideoer, og for det andet lukker Liga til jul.”

Ikke desto mindre er den første video med Kristian Leths eget band, The William Blakes, nu klar, og med i videoen er en række prominente danske navne som blandt andre Hej Matematik, Thomas Troelsen, Speaker Bite Me, The Storm, Nephew, Remee og Figurines.

Nummeret hedder ”Secrets Of The State”, og om sangen og videoen udtaler Kristian Leth:

"Sangen handler om håb og politik, og for os er det fantastisk, at så mange har sagt ja til at være med" siger bandet. Videoen er lavet direkte til nettet og bliver i første omgang slet ikke sendt til tv-stationer eller programmer som Boogie.”

"På YouTube er det vigtigste, at videoen både er spektakulær og fuld af humor, og vores mål er, at folk får lyst til at sende en ret så seriøs sang rundt til hinanden."

”Videoen er lavet for 0,- simpelthen på baggrund af de medvirkendes velvilje og entusiasme for projektet. Vi er overlykkelige over resultatet.”

At det har kunnet lade sig at gøre, at lave videoen ganske uden omkostninger, er en af forklaringerne på, at Speed Of Sound har valgt at lave en musikvideo trods alt. En anden forklaring er at den ikke er tænkt til tv, men er lavet for at markere udgivelsen af The William Blakes' plade, der er den første Speed Of Sound-udgivelse.

Alle de medvirkende er venner af bandet, og en af tankerne bag har også været at give det et præg af "one happy family", fortæller Kristian Leth til GAFFA.dk.

The William Blakes består af de tre bagmænd i Speed Of Sound: Frederik Nordsø, Kristian Leth og Fridolin Nordsø. Herudover medvirker Bo Rande fra Blue Foundation på "Secrets Of The State".

Der ifølge Leth en flydende fire-mands struktur i bandet og Bo Rande medvirker "fordi han er for fed og fordi han er vores gamle ven", udtaler Kristian Leth.

Debut-pladen "Wayne Coyne" udkommer den 7. april på Speed Of Sound (A:Larm distribution).

Se The William Blakes' video her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA