x

Henrik Strube udkommer med ny plade

Henrik Strube udkommer med ny plade

Henrik Strube udgiver i år sit første nye album i fem år, og ifølge en pressemeddelelse er ambitionen at finde et nyt udtryk. Han vil fortælle historier fra det virkelige liv. Historierne skal integreres med musikken i endnu højere grad, end man kender det fra for eksempel Halfdan E og Dan Turèll.

Det første skridt til projektet blev taget med fortællingen ”Langtur”, lavet i 2006 til P4-projektet ”Postkort Fra Livet”. Det gav for alvor Henrik Strube appetit på at lave et helt album, hvor historier og sange fik lov til at spille sammen.

Selvom Strube igennem de sidste 40 år har haft rod i rocken, så har han en stor fascination for nutidens electronica og beats. Derfor blev han præsenteret for Kristian Martinsen, som til daglig er guitarist og producer for Entakt. Og det udmundede i et samarbejde mellem to generationer.

Strube beskriver samarbejdet således:

”Kristian er kun 23 år, så jeg kunne ikke bringe mine referencer op og forvente, at de betød noget for ham. Derfor måtte vi finde vores eget sprog. Vi gjorde os umage for, at det ikke skulle blive for indforstået, og det synes jeg er lykkedes os godt. Jeg er betaget over, hvad Kristian har bidraget med.

Min musikalske ambition var at præsentere en anden lyd end den traditionelle five-piece-rock-band-lyd, at opdatere min sound, og med den ambition er Kristian gået langt ind i mit univers, nærmest filmisk, så vi har egentlig produceret små roadmovies, små musikalske noveller.”

Henrik strube har tidligere fungeret som medlem af blandt andet Rose Farmer Group, No Name, Røde Mor, Strube Band, Den Flyvende Duo og Ekko. I årene fra han udsendte sit første soloalbum "Vej Og Fjende" (med tekster af Ebbe Kløvedal Reich) i 1976, og frem til 1990, var Henrik Strube fuldtidsmusiker i studiet og på landevejen. Han har udsendt 12 plader, senest albummet "Mærk'ligt" fra 2002.

Ud over Kristian Martinsen og ophavsmanden selv medvirker også en række andre musikere på ”StoryBoat” - blandt andre sangerinden Camilla Tiedt. Ellers tæller orkestret: Morten F. Andresen (Rhodes), Martin Jørgensen (percussion), Bjarke Falgren (violin), Lars Skjærbæk (elektrisk guitar), Troels Skjærbæk (bas), Søren Mikkelsen (programmering, trommer) og Mathias Lyhne (programmering).

”StoryBoat” udkommer den 28. april.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA