x

K. D. Lang og Bonnie ”Prince” Billy i Tivoli

K. D. Lang og Bonnie ”Prince” Billy i Tivoli

Koncertsalen i Tivoli byder i den kommende sommersæson på et program af musik og dans. Fra Daniel Barenboim til K. D. Lang, fra Maxim Vengerov til Nancy Wilson. Så hvis man vil opleve nogle af de største og mest feterede stjerner inden for klassisk musik, jazz og rock er koncertsalen ikke et dumt sted at holde til.

Tivolis Symfoniorkester er medaktør ved mange af sæsonens store begivenheder og kan også opleves ved to koncerter på Plænen i Tivoli, samt ved en koncert på Roskilde Festival. Der er oplevelser for musikelskere i alle aldre, og med et årskort til Tivoli er der fri adgang til en række af koncerterne.

Sæsonen skydes i gang pianisten Maurizio Pollini (26. april) gæster Danmark for første gang i 25 år. Pollini indleder koncertserien Pianoforte!, der også byder på koncerter med Marc-André Hamelin (11. juni), Boris Berman (25. juli), Krystian Zimerman (5. august), András Schiff (25. august). Fem aftener med nogle ret interessante pianister.

Nikolaj Koppel, der er musikchef i Tivoli, udtaler:

”Sommersæsonen 2008 i Koncertsalen er godt og vel fire måneder for fuld musikalsk skrue. Hver eneste uge er der interessante navne og programmer på spil, og hver eneste uge er der navne fra øverste internationale liga.

De to seneste sæsoner har givet os en stabil opadgående kurve, hvad angår publikumstilstrømning. Det er med denne gode medvind i ryggen, at vi spiller ud med et opjusteret antal store satsninger – samtidig med at vi husker at tilgodese de musikalske vækstlag.”

Tivolis Symfoniorkester er også med til at formidle musikken til et yngre publikum. Således kan man for eksempel opleve Simon Kvamm i uvant sammenhæng når han går på scenen som fortælleren i Prokofievs Peter & Ulven (21. juni). Og for de lidt ældre er der utraditionel klassisk musikintroduktion med Alexander Shelley og Daniel Müller-Schott (4. juli) – en koncert, der gentages dagen efter på Roskilde Festival.

Foruden de store klassiske koncerter lægger også elegantieren k.d. lang (16. juli) og eneren og kultfiguren Bonnie ”Prince” Billy (8. juli) vejen forbi Koncertsalen.

Billetter kan købes via Tivolis Billetcenter, Vesterbrogade 3, tlf. 33 15 10 12 eller www. koncertsalen.tivoli.dk eller www.billetnet.dk. Billetsalget begynder den 13. marts 2008.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA