x

Astronaut spiller "Spacelab" sammen med Kraftwerk fra rummet


De elektroniske pionerer Kraftwerk optrådte i weekenden i Stuttgart, Tyskland. En særpræget koncert, som havde en gæsteoptræden fra rummet. Se videoen ovenfor. 

Kraftwerk fik fint besøg under deres koncert i Stuttgart forleden aften. Den tyske astronaut Alexander Gerst performede live sammen med bandet fra rummet, International Space Station, som under koncerten kunne ses på storskærmen, bag de fire Kraftwerk-medlemmer. 

Alexander Gerst brugte en tablet med en virtuel syntheizer til at spille en del fra nummeret "Spacelab". Et nummer, som stammer fra gruppens syvende album The Man-Machine fra 1978. Herefter fulgte en længere monolog fra Gerst, som fortæller, hvordan rumskibet er den mest komplekse og værdifulde maskine, som menneskeligheden nogensinde har bygget. 

Gerst er dog ikke den første "rum-musikant". I 2013 spillede den canadiske astronaut Chris Hadfield et cover af David Bowies "Space Oddity" sammen med gruppen Barenaked Ladies. Se et klip af det her.

LÆS OGSÅ: 
Kraftwerk – den tyske musikmaskine

Kraftwerk albumdebuterede i 1969 med albummet Tone Float, under navnet Organisation. Året efter skiftede bandet navn til Kraftwerk og udkom med det selvbetitlede album. Den tyske gruppe anses som ét af de helt store navne inden for den elektroniske musikscene, og som har sat et stort præg på genren. 

Den 11. august vil Kraftwerk lægger vejen forbi Danmark, når de optræder på Haven Festival den 11. august.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA