Ugens Hitlister: Sydkoreansk boyband hitter i Danmark

Ugens Hitlister: Sydkoreansk boyband hitter i Danmark

Onsdag er ugedagen, hvor de officielle danske hitlister bliver offentliggjort. I denne uge indtager det sydkoreanske boyband BTS albumhitlisten. 

I denne uge er det igen Drake, som har kongetronen på og beholder førstepladsen på albumhitlisten, for ottende uge i streg med ScorpionTravis Scott og Ariana Grande har byttet pladser, så Grande således nu rykker ned på tredjepladsen med sit album Sweetener og Scotts Astroworld på andenpladsen. 

Én af nyhederne på albumhitlisten er det sydkoreanske boyband BTS med albummet Love Yourself: Answer, som lander på ottendepladsen. Boybandet har en stor fanskare herhjemme blandt de danske teenagere. De albumdebuterede i 2013 og har hurtigt fået medvind i sejlene samt indtaget den internationale musikscene med deres ærlige sangtekster om psykisk helbred og kønsligestilling.

Den unge Clara udgav for små to uger sit debutalbum August Eighteen, og i en alder af blot 18 år har sangerinden allerede smidt et par solide hits på gaden og indtager nu albumhitlisten på en 24. plads. En gammel kending er også landet på listen, nemlig Kim Larsen, som man finder på 39. pladsen med Guld og Grønne Skove fra 1995.

LÆS OGSÅ: Talentfulde Clara forbereder debutalbummet

Tracklisten toppes atter igen af Kesi og Gilli, som ligger på førstepladsen med singlen "Su Casa" for tredje uge i streg. Herefter følger Benny Blanco feat. Khalid & Halsey med nummeret "Eastside", som i sidste uge lå på femtepladsen, men rykker nu frem på andenpladsen. Tredjepladsen indtager 5 Seconds of Summer med det store hit "Youngblood". 

Af nyheder på tracklisten finder man Mellemfingamuzik med "AMG", som lander på sjettepladsen. Endnu en nyhed er den australske sanger Dean Lewis med den følsomme "Be Alright", som indtager 30. pladsen. Topgunn og Bro træder også ind på tracklisten på henholdvis 32. og 35. pladsen. 35. pladsen går til Topgunn med den spritnye single "Varm", og Bro med den sommerlige single "Ja". 

LÆS OGSÅ: Spritny single fra Calvin Harris & Sam Smith

Nummeret, som for tiden bliver spillet mest på de danske radiokanaler er MØ og Diplos sommerhit "Sun In Our Eyes". Andenpladsen går til den unge Hugo Helmig, som for tiden hitter med "Wild". Derudover finder man Tina Dickows nye single "Fancy" på 15. pladsen på airplaylisten, og TV-2s nyeste udspil "Don't Get Me Started" finder man to pladser længere nede på 17. pladsen. 

Flere gamle kendinge træder ind på Vinyl Top-40, C.V. Jørgensen er både at finde på første- og andenpladsen med henholdsvis Tidens Tern (1980) og Lediggang Agogo (1982). Seattle-bandet Alice in Chains rykker ind på tredjepladsen med deres nyeste album Rainer Fog, som høstede fire stjerner af GAFFAs anmelder. En del af de kunstnere, som spillede på forrige uges Tønder Festival, er også at finde på hitlisten, måske fordi mange af dem signerede plader på festivalen.

LÆS OGSÅ: Tågen ligger tungt som gule ærter
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA