x

The William Blakes drømmedebuterer

The William Blakes drømmedebuterer

"Siden The William Blakes' debutplade Wayne Coyne udkom sidste mandag, har responsen været entydigt positiv. Vi må blankt erkende, at vi er rimelig overvældede," skriver Mads Rosted fra gruppens distributør A:larm Music.

GAFFAs anmelder meldte sig i strømmen af rosende anmeldere og skrev:

"Der er øjeblikke på Wayne Coyne, hvor storheden er fuldstændig åbenbar, og hvor The William Blakes uden tøven mænger sig med Danmarks mest interessante bands.

Trioen, der udgøres af Kristian Leth, Fridolin Nordsø og Frederik Nordsø, har skabt en smuk og homogen plade i ånden fra selverklærede forbilleder som Talking Heads og Flaming Lips, men der er tale om et bemærkelsesværdigt selvstændigt sammensurium."

Pladen har fået fem stjerner i Berlingske Tidende, GAFFA, Jyllands-Posten, Nordjyske og DR Musik, og fire stjerner hos Politiken, Soundvenue og BT.

"Wayne Coyne" er indspillet på seks dage i et sommerhus i Sverige, hvor ingen af bandets tre medlemmer kunne nedlægge veto i den kreativ proces.

– Vi lavede en regel inden vi tog derop, at vi ikke måtte sige nej til hinandens idéer. Der er ikke sagt nej til en eneste idé på den her plade, og det tror jeg ikke er sket før i verdenshistorien. Oven i det, så var der jo tre studier, så det var sådan noget med, at den ene lige løb oven på og spillede violin, den anden gik guitar, og så kom man med sin usb-nøgle, og så lagde vi filerne ind, og så var der ikke noget at diskutere, forklarer Frederik Nordsø til GAFFA.

GAFFAs interview med The William Blakes


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA