x

Odense og København vil hylde Kim Larsen med gadenavn

Odense og København vil hylde Kim Larsen med gadenavn

Hyldester, mindekoncerter og mindeord om Kim Larsen vil ingen ende tage. Larsens fødeby, København samt Odense, hvor han boede de sidste to årtier af sit liv, har planer om at opkalde gader eller pladser efter Danmarks store nationalskjald. 

I dagens udgave af BT Metro kan man læse, at både hovedstaden og Odense har planer om at hylde ikonet med et gadenavn eller opkalde en central byplads efter ham. BT Metro skriver videre, at socialdemokraten Gunvor Wibroe i Frederiksberg Kommunalbestyrelse allerede har sendt forslaget om at opkalde en vej, gade eller plads efter Kim Larsen til sine kolleger i Københavns Borgerrepræsentation. 

LÆS OGSÅ: Derfor fik GAFFA aldrig et interview med Kim Larsen

Der går dog lidt tid, inden københavnerne og fynboerne kan gå ned ad Kim Larsens gade eller drikke en kold fadøl og få sig en smøg på Kim Larsen plads – der skal nemlig gå to år, før man opkalde en gade efter en afdød person. Der skal samtidig også findes en passende gade eller plads, som kan blive opkaldt efter den ikoniske musiker, hvilket skal tages op i Kommunalbestyrelsen. Der har allerede været flere forslag oppe at vende, eksempelvis en plads på Christianshavn, som mange forbinder med Larsen. Ydermere har det været nævnt, at Lille Langebros navn skal ændres til Kim Larsens Bro.  

Ligeledes skriver BT Metro, at Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel har modtaget stribevis af opfordringer til, at den fynske by skal opkalde en gade efter Larsen. Byen, som de sidste 24 år var Larsens hjemby. Peter Juel understreger samtidig, at det er vigtigt at tage hensyn til Larsens nærmeste og trække vejret, inden der bliver taget hurtige beslutninger. 

LÆS OGSÅ: Kim Larsen hyldes ved stor mindekoncertNyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA