x

Aretha Franklin-dokumentar udgives – 46 år efter indspilningen

Aretha Franklin-dokumentar udgives – 46 år efter indspilningen

En dokumentar om souldronningen Aretha Franklin bliver udgivet - 46 år efter den i sin tid blev indspillet. 

Dokumentaren, der har fået titlen Amazing Grace, blev optaget under en gospel-koncert i begyndelsen af 70'erne, men efter besvær med rettighederne udgives den først nu, hvor man er nået til en overenskomt over produceren Alan Alliot og Aretha Franklins dødsboer, rapporterer Variety

– Vi ser Alans passion for filmen, og vi er præcis ligeså passionerede for den, siger Aretha Franklins niece, Sabrina Owens, til Variety og fortsætter: 

LÆS OGSÅ: Aretha Franklins familie fordømmer mindetale

– Den foregår i et meget oprigtigt miljø, er meget rørende og inspirerende, og den giver mulighed for alle, der ikke fik hende at se i en gospel-kontekst, at opleve, hvor facetteret hendes musik er. Vi er så glade for at være en del af det her. 

Dokumentarfilmen får premiere på den amerikanske dokumentarfilmsfestival DOC NYC i næste uge. Det vides endnu ikke, om filmen vil blive vist for et bredere publikum, men filmens producer og Franklins dødsbo sigter mod det. 

LÆS OGSÅ: Nekrolog: Sidste tæppefald for dronningen af soul

Aretha Franklin døde den 16. august i år, 76 år gammel. Hun debuterede allerede som 14-årig, har gennem årene vundet 18 Grammys og udgivet over 40 studiealbums. I 1987 blev hun som den første kvinde valgt ind i rockens Hall of Fame. 

Se en trailer for filmen her:

LÆS OGSÅ: Halle Berry skal spille Aretha Franklin

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA