Kate Bush præciserer udtalelse om Theresa May

Kate Bush præciserer udtalelse om Theresa May

"Jeg støtter ikke De Konservative"

Kate Bush udtaler sig meget sjældent om politik, men hun har helt undtagelsesvis gjort det på sin hjemmeside i forbindelse med, at en to år gammel kommentar om den britiske premierminister Theresa May atter er dukket op i medierne.

Da Bush udgav livealbummet Before the Dawn i november 2016, gav hun et interview til det canadiske magasin Maclean's, hvor hun blandt andet roste den dengang relativt nyvalgte Theresa May i høje toner. Bush skriver nu, at hun dengang følte, at udtalelsen blev taget ud af sin sammenhæng, men at hun valgte at ignorere det. Da udtalelsen siden er blevet citeret adskillige gange i flere medier, har hun nu besluttet sig for at præcisere den. Bush skriver:

"Min svar til intervieweren havde ikke til hensigt at være politisk, men var et forsvar for kvinder med magt. Jeg syntes, han havde en virkelig negativ vinkel på magtfulde kvinder og refererede til en heksejagt, der involverede Hillary Clinton (der netop havde tabt præsidentvalget til Donald Trump, red.). Som et svar sagde jeg, at vi havde en kvinde til at lede vores land, og jeg følte, at det var godt at have kvinder ved magten. Jeg skulle have været klarere, da jeg sagde, at det var det bedste, der var sket for os i lang tid – fordi jeg virkelig ikke brød mig om den forrige premierministers opførsel (David Cameron, red.), som jeg dengang følte havde svigtet os, og alle følte sig vrede og svigtede. Ved ikke at kommentere den seneste opdukken af den omtalte artikel kunne det se ud, som om jeg støtter De Konservative, og det vil jeg gerne gøre klart, at jeg ikke gør."

Bush skriver videre, at hun ikke har yderligere kommentarer til sagen. Det står derfor ikke klart, om hendes utilfredshed med David Cameron skyldes, at han relativt kort før interviewet i 2016 havde udskrevet Brexit-afstemningen og tog sin afsked, da flertallet havde stemt for Brexit, som han var modstander af.

Læs hele Kate Bushs udtalelse her.

Kate Bush er aktuel med en række remastererede bokssæt med stort set hele hendes bagkatalog. Hun har desuden udgivet bogen How To Be Invisible: Selected Lyrics med udvalgte sangtekster.

LÆS OGSÅ: 40 år med en helt særegen musikalsk historiefortæller

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA