x

Spot åbner med internationale navne

Spot åbner med internationale navne

Den århusianske Spot Festival afvikles som altid over to dage i juni. Men traditionen tro sættes der gang i festivalen med en åbningsaften, og i år har den aften et særdeles internationalt tilsnit.

Navne som Slow Club fra England og SoKo fra Frankrig vil kunne opleves fire scener i Musikhuset samt på Train.

Men hvor der her er tale om almindelige koncerter, vil der samme aften også være mulighed for at opleve unikke konstellationer.

Eksempelvis vil Murder spille sammen med belgiske Die Anarchistische Abendunterhaltung (DAAU), Vincent Van Go Go optræder sammen med brasilianske Corpos Percussivos, og så medvirker fire forskellige danske navne i projektet A Switch Box Tale.

Navnet er en fællesbetegnelse for fire konstellationer, der er blevet skabt over nettet. De fire kollaborationer er som følger:

- Produceren og sangeren Pharfar har inviteret reggae/ragga-sangeren Cali P (født i Guadeloupe - bosat i Schweiz).
- As In RebekkaMaria (billedet) vil blande sin elektropop med den franske human beatboxer Tez.
- Donna Cadogan har inviteret den algiersk fødte, fransk bosatte Malik Adouane til at blande Codagans pop/soul/rock med Adouanes groovede, rai.
- Den elektronisk verdensomfarende Morten Varano og den herboende bassist Moussa Diallo fået Diallos malinesiske landsmand og sanger Mama Draba med i løjerne. Draba er i dag bosat i Paris.

Hvert af de musikalske par skal stå for to numre, som skabes, formes og udvikles i gensidig dialog over nettet gennem den næste måned – først få dage før det hele skal præsenteres som del af Spot Festivals åbningsaften torsdag 5. juni mødes musikerne fysisk.

"A Switch Box Tale" kan opleves igen senere på året ved Ström Festivalen i København.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA