x

Tre internationale legender fuldender programmet til Jelling

Tre internationale legender fuldender programmet til Jelling

ZZ Top, The Pretenders og The Mavericks tilføjes til Jelling Musikfestival, der samtidigt løfter sløret for det endelige program og spilletider.

I sidste uge offentliggjorde Jelling Musikfestival den fremadstormende engelske sanger og sangskriver George Ezra – og nu får han følgeskab af blandt andre tre store amerikanske bands: ZZ Top, The Pretenders og The Mavericks. 

Legendariske og langskæggede ZZ Top blev dannet i 1969 – og 15 studiealbums og 30 millioner solgte plader senere er trioen fra Texas stadig i høj kurs og optræder med hits som “La Grange,” “Gimme All Your Loving’,” “Sharp Dressed Man” og “Tush” for fans i hele verden. Bandet, der med et glimt i øjet hævder at have den mest stabile besætning i rockmusikkens historie, markerer deres 50-års jubilæum med en stor Europaturné, der bringer dem forbi Jelling Musikfestival som det eneste sted i Danmark i 2019. 

Amerikanske Chrissie Hynde var en af de første sangerinder, der stillede sig i front for et rockband, da hun dannede The Pretenders i 1978. Bandets kæmpehit "Brass In Pocket" toppede alle hitlister, da den udkom i 1980 og blev siden introduceret til det unge publikum i Scarlett Johannsons karaokescene i filmen "Lost In Translation". Bandet hittede senere med sange som "Don’t Get Me Wrong" og balladen "I’ll Stand by You". Chrissie Hyndes intense og rebelske stil har inspireret mange, og i dag hyldes hun ofte for at have banet vejen for mange andre kvindelige musikere. The Pretenders udgav i 2016 albummet Alone (produceret af Dan Auerbach fra The Black Keys) og gæster Jelling Musikfestival som et led i en stor europaturné.

Floridabandet The Mavericks blev dannet i 1989 og har hittet med sange som "Dance The Night Away" og "What A Crying Shame". Gennem 90’erne opnåede de flotte hitlisteplaceringer og modtog en amerikansk Grammy. Efter en pause i 00’erne blev bandet samlet igen i 2012 og har siden opbygget et ry som et stærkt liveband. Således lagde de sidste år Tønder Festival ned med deres helt særlige blanding af 60’er-pop, blues, country og mexicansk folkemusik. I 2017 udgav de albummet Brand New Day, der blev nomineret til en amerikansk Grammy.

Jelling Musikfestival er desuden klar med det fulde program og spilletider, hvor blandt andet Nik & Jay, Martin Jensen og Rasmus Walter slutter sig til tidligere offentliggjorte navne som George Ezra, Little Steven and the Disciples of Soul (US), Nephew, Christopher, Phlake, Minds Of 99, L.O.C., TV-2, Gnags og SAVEUS.

Program og spilletider kan kan findes på hjemmesiden.

Jelling Musikfestival finder sted i Kr. Himmelfartsferien, fra onsdag d. 29. maj til og med lørdag d. 1. juni 2019 – og de forventede 35.000 gæster kan opleve over 90 koncerter fordelt på 5 forskellige scener.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA