x

Se den smukke nye video til David Bowies "Space Oddity"

Se den smukke nye video til David Bowies "Space Oddity"

Med ikke tidligere viste optagelser

Der er nu kommet en smuk video til det nye mix af David Bowies gennembrudssingle "Space Oddity" i forbindelse med 50-året for udgivelsen af singlen og dermed også 50 års jubilæet for den første bemandede månerejse i juli 1969. Se videoen her.

Videoen indeholder hverken raketter eller månebilleder, men til gengæld ikke tidligere viste optagelser, hvor Bowie fremfører sangen på sin 50 års fødselsdag i Madison Square Garden i New York i januar 1997. Disse optagelser er klippet sammen med studieoptagelser, der blev brugt på bagscenen på Bowies Sound & Vision-tour i 1990 – en turné, der i øvrigt bragte ham til Idrætsparken 26. august.

Den nye video havde verdenspremiere på The Kennedy Center i Washington, DC samtidig med 50 års jubilæet for månelandingen lørdag den 20. juli. En planlagt visning af videoen på storskærm på Times Square i New York kort efter måtte desværre aflyses grundet den hedebølge, der har ramt en stor del af den amerikanske østkyst de seneste dage.

LÆS OGSÅ: Her er de bedste månesange

Den oprindelige version af sangen blev vist samtidig med BBC's transmission af månelandingen 20. juli 1969. Dette var Bowie dog ikke helt begejstret for. "Jeg er sikker på, de slet ikke lyttede til teksten," sagde han i et senere interview, citeret af NME, med henvisning til sangens tredje vers, hvor Jorden mister forbindelsen til Major Tom, der bliver efterladt alene i rummet.

LÆS OGSÅ: David Bowies gennembrudssingle fylder 50 – og udkommer i nyt mix

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA