x

Jay-Z i god form før Roskilde

Jay-Z i god form før Roskilde

Som bekendt er Jay-Z et af hovednavnene på årets Roskilde Festival, og man kan godt sætte forventningerne forholdsvis højt at dømme efter koncerten forleden i Globen i Stockholm.

GAFFAs hiphop-ekspert Christian Grubert var på pletten for at levere en statusrapport, og det blev generelt en fin koncert, som dog havde visse skønhedspletter.

Det begyndte ellers fremragende, fortæller Christian Grubert: ”... til tonerne af ”Say Hello” fra ”American Gangster”-albummet trådte han ud til sit band og gled elegant over i ”Roc Boys (And the winner is ...)”. Man skulle være lavet af stål for at ikke få gåsedhud over hele kroppen.”

Men efter endnu et par træffere må Grubert dryppe lidt malurt i bægeret: ” Men ... så blev Jigga desværre ramt af starten på en irriterende virus, europenization! Hvad er det med nogle amerikanske rappere, der tror, at de skal ændre i deres sæt, bare fordi de spiller i Europa (...). En hiphop-fan er en hiphop-fan, så medmindre du har lært mit sprog og et Petter- eller L.O.C.-nummer, og sucker for hårdt op på den måde, så ignorer, at du ikke er i Brooklyn. Det betyder, at jeg er pisse ligeglad med at høre Amy Winehouse, Rihanna og Punjabi MC. Jeg er til rapkoncert, ikke hitliste-aften.”

Heldigvis genfandt Jay-Z hurtigt igen fokus, fortæller Christian Grubert, men midtvejs tabte han noget pusten. Han fik den dog tilbage i koncertens sidste halvdel, men til gengæld var der ingen ekstranumre, og Grubert var også skuffet over manglen på sange fra Jay-Z’s 12 år gamle debutalbum ”Reasonable Doubt”. Karakteren lander på fire ud af seks stjerner.

Jay-Z på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA