x

Carpark North indspiller nyt

Carpark North indspiller nyt

Trioen har netop færdigmikset deres tredje album, der udsendes til september. Bandet varsler et mere fokuseret album denne gang, der er blevet hjulpet godt på vej af den amerikanske producer Brian Sperber.

Da undertegnede i andet ærinde skulle til New York midt i april skulle Carpark North-frontmanden Lau Højen med samme fly for at påbegynde tre uger i selskab med den amerikanske producer Brian Sperber. Sangeren havde efterladt Morten Thorhauge og Søren Balsner i deres studie Yderlandet, hvor de skulle indspille trommespor, mens hans indsang vokaler til gruppens kommende album. GAFFA ringede efterfølgende til Lau Højen for at høre, hvordan turen og indspilninger var gået.

– Det er nok den største udfordring, jeg har stået overfor i mit liv både fysisk, psykisk og professionelt. Jeg var helt alene i en helt ny by med en fyr, jeg ikke rigtig kender. Der opstod nogle gange en frustration, fordi jeg ikke følte, jeg kunne gøre de ting med min stemme, som han gerne vil have mig til, og en forløsning når det lykkedes, og det tror jeg er kommet med på båndene. Efter at have hørt nogle af de ting, han har indspillet, må jeg sige, at jeg aldrig har lydt så sindssygt godt. Det er helt vildt. Han var meget inde og forholde sig til teksten og min udtale, og den behandling har gjort, at vokalen står frem som aldrig før. Jeg har efterfølgende lyttet til nogen af demoversionerne, og det er som om det er to forskellige personer, der synger.

Lau fortæller, at gruppen har skrevet og indspillet samtidig, hvilket har betydet, at de på et tidligere tidspunkt end før har skullet tage stilmæssige beslutninger. Ud af det er kommet en målsætning om denne gang at lave en mere fokuseret plade.

– Hvis man skal smide tre nøgleord ned over den nye plade, så er det melodi, inderlighed og energi. Det er tre nøgleord, man kan sætte på alt, vi har lavet. Men det der er interessant her er, at det kun er de tre ting og ikke alt mulig andet. Vi havde en fornemmelse, da vi lavede plade nummer to, af at vi ville bevise overfor os selv og hele verden, at vi kunne være alt muligt – at vi kunne være "All Things To All People". Det skulle ikke være nogen grænser, og der måtte ikke være nogen dogmer, det var nærmest vores dogme. Men på plade nummer tre er vi blevet enige om, at vi vil lave den perfekte popplade. De mest perfekte, skinnende sange pakket ind i det, vi synes, vi er bedst til.
Den endnu unavngivne plade forventes at ligge klar til september, og derefter tager Carpark North på turné til oktober.

Carpark Norths hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA