x

Her er de 20 mest solgte og streamede album i Danmark i 2019

Her er de 20 mest solgte og streamede album i Danmark i 2019

Soundtracket til A Star is Born topper

Den officielle danske hitliste-side Hitlisten.nu har nu bragt en opgørelse over de 100 mest solgte og streamede album i Danmark i 2019 på tværs af formater og platforme. Listen toppes af Lady Gaga og Bradley Coopers albumsoundtrack til filmen A Star Is Born, og de 20 mest populære album i Danmark i det forgangne år er som følger:

 1. Lady Gaga & Bradley Cooper: A Star Is Born (Soundtrack)
 2. Gilli: Kiko
 3. Billie Eilish: When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
 4. Kim Larsen: Sange Fra Første Sal
 5. TopGunn: 1991
 6. Post Malone: Hollywood’s Bleeding
 7. Ed Sheeran: No.6 Collaborations Project
 8. Ed Sheeran: Divide
 9. Lukas Graham: 3 (The Purple Album)
 10. Post Malone: Beerbongs & Bentleys
 11. Branco: Baba Business
 12. Sivas: Contra
 13. Ariana Grande: thank u, next
 14. Stepz: Stepzologi
 15. Lukas Graham: Lukas Graham (Blue Album)
 16. Rasmus Seebach: Tak For Turen: De Første 10 År
 17. Travis Scott: Astroworld
 18. Hans Phillip: Forevigt
 19. Jamaika: Nordsiden
 20. XXXTentacion: ?

Se hele top 100 her

På listen finder vi flere gengangere fra årslisten i 2018, herunder Travis Scotts Astroworld, Post Malones Beerbongs & Bentleys, der toppede listen sidste år, for ikke at nævne Lukas Grahams Blue Album, der har været med på listen hvert år siden 2015. Dog er dette års top tre, nærmere betegnet Lady Gaga & Bradley Cooper, Gilli og Billie Eilish, en ganske ny af slagsen – og ganske kvinderepræsenteret endda.

Dertil afspejler albumlistens top tre i høj grad listen over de 20 mest streamede og solgte sange i Danmark i 2019, hvorpå vi også finder Gilli på toppen med hittet ”Vai Amor” efterfulgt af Lady Gaga & Bradley Coopers ”Shallow”. Billie Eilish ligger lige i hælene på dem på en femteplads for nummeret ”Bad Guy”.

Som det fremgår er listen genremæssigt, igen i år, præget af hiphop og pop, mens rockmusikken stort set er fraværende. Listen er dertil domineret af særligt tre kunstnere, der formår at brillere med hele to album hver på listens top 20. Der er her tale om Post Malone, Lukas Graham og Ed Sheeran, der udgør hele seks rangeringer på listen. 

LÆS OGSÅ: Her er de 40 mest solgte vinylplader i Danmark i 2019

Listen er opgjort på tværs af solgte album og antal streams i et forhold, hvor alt regnes om til enheder. Ét solgt eller downloadet album tæller for en enhed, og det samme gør 1000 streams.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA