x

Lou Reeds Berlin udkommer i liveudgave

Lou Reeds Berlin udkommer i liveudgave

Lou Reed spillede i operaen i juni to aftener i træk for fulde huse (billedet) som led i sin "Berlin"-turné, hvor han opførte det i samtiden miskendte mesterværk af samme navn fra 1973.

Siden har danske biografgængere så kunne nyde koncertudgaven af den lidet muntre sangcyklus om Caroline og Jims menneskelige deroute i Julian Schnabels fine "Lou Reed's Berlin", som består af en koncertoptagelse, hvor kaledoskopiske klip med pladens kvindelige hovedperson indflettes og understreger pladens fortløbende narrativ.

Selve koncerten er optaget i St. Anns Warehouse i Brooklyn i december 2006, og dokumenterer således en af de allerførste gange nogensinde, Lou Reed opfører "Berlin".

På turnéen, og således også i filmen, har Reed og hans faste bassist og trommeslager fået selskab af den eminente guitarist Steve Hunter, som også medvirkede på den oprindelige plade, en blæser- og strygersektion samt Brooklyn's Children Choir.

Den 6. oktober udkommer Schnabels film på dvd, og samme dag udsendes soundtracket - som vel reelt må betragtes som en ny liveplade fra Reed - på cd. Allerede den 30. september er udgivelsen tilgængelig i digital form.

Reeds hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA