x

Jørgen Leths stemme bruges på nyt album

Jørgen Leths stemme bruges på nyt album

Der er lagt i ovnen til noget af et alternativt album fra A:larm Music, når de tre personligheder Jørgen Leth, Frithjof Toksvig og Mikael Simpson smides sammen på et nyt musikalsk projekt.

Personerne i dette trekløver vil man måske ikke umiddelbart forbinde med hinanden. Mikael Simpson er som bekendt en af vor tids mest originale sangskrivere, Frithjof Toksvig er komponist, musiker og producer og manden bag sidste års electronica-udgivelse ”EKKO / I Know I Am Human”, mens Jørgen Leth blandt andet har filminstuktør, kommentator og forfatter stående på sit cv.

Ikke desto mindre er disse tre individer gået sammen for at skabe en ny form for lydlig oplevelse. En kombination af ord, musik og stemninger, hvor Simpson og Tokvigs musikalske kompositioner lægger baggrunden til Leths ord, formuleringer og stemme.

Projektet er kommet i stand via samtaler med Jørgen Leth optaget i København og Puerto Andratx på Mallorca, som så har udmøntet sig i en spontan freestyle-poesi med cykeleksperten Leth i storform.

Vi kan glæde os til denne mærkværdige konstellation i et par måneder endnu. Albummet "Vi sidder bare her..." forventes at komme på gaden 17. november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA