x

Caroline Henderson i fredskoncert

Caroline Henderson i fredskoncert

Caroline Henderson bliver en af solisterne, når DR RadioUnderholdningsOrkestret på fredag d. 31. maj giver koncert for fred. Det er dog hverken i Mellemøsten, Afghanistan, Indien eller Pakistan, der skal dæmpes gemytter - nej, det er såmænd på Ærø.

Ærøboen Birthe Henriksen vandt sidste år konkurrencen "Vind et orkester", hvor DR RadioUnderholdningsOrkestrets hovedsponsor Post Danmark og P3-formiddagsprogrammet Strax udloddede DR RadioUnderholdningsOrkestret for en dag.

Birthe Henriksens forslag var at bruge symfoniorkestret som "fredsskabende styrke" på Ærø, hvis to kommuner Marstal og Ærøskøbing i længere tid har været præget af stridigheder om færger, skoler m.m. - faktisk går striden helt tilbage til 1700-tallet.

Foruden Caroline Henderson er også James Sampson og Dario Campeotto solister, og koncerten finder sted i hangaren på øens flyveplads. Orkestret og solisterne spiller to gange, både om formiddagen - hvor musikken sendes direkte i Strax på P3 - og om eftermiddagen. Konferencier er Hans Otto Bisgaard.

Øens 700 skoleelever har fået fri i dagens anledning, og om formiddagen vil de sammen med orkester og solister synge "We Are The World", så næppe et øje forbliver tørt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA