x

Jelling Musikfestival 2022 offentliggør første hovednavn

Jelling Musikfestival 2022 offentliggør første hovednavn

Koncerten bliver én af MØs ganske få festivalkoncerter på dansk grund i 2022

Store Scene på Jelling Musikfestival får i 2022 besøg af den danske hitmager MØ og hendes kraftfulde sceneshow. Det er første gang, at MØ gæster den jyske festival med sine globale tophits og kraftfulde optrædener. Jelling Musikfestival finder sted fra den 25.-28. maj 2022.

MØ, der har det borgerlige navn Karen Marie Ørsted, har på et årti bevæget sig ud over den danske undergrunds-punkscene til international berømmelse. MØs musik er i dag overvejende præget af poetisk pop, men hun startede faktisk sin musikkarriere i punkens univers, og punkens vildskab bærer hun stadig i sig, særligt når hun optræder live. 

Hun fik sit gennembrud i 2012 og har siden givet roste optrædener på både danske og internationale festivaler, som Roskilde Festival, Glastonbury og Coachella, med sit hitspækkede bagkatalog. Med megahits som "Don’t Wanna Dance", "Blur", "Final Song" samt Major Lazer-samarbejderne "Cold Water" med Justin Bieber og "Lean On", er MØ et af de største navne indenfor dansk musik i dag.

Festivallederen på Jelling Musikfestival, Lars Charlie Mortensen, lægger heller ikke skjul på sin entusiasme over hovednavnet. Festivalen har nemlig længe prøvet på at booke den danske hitmager uden held, men nu vender det.

“MØ er indbegrebet af en kunstner, der formår at bevare sin kunstneriske rodfæstning trods et internationalt gennembrud. Hendes evne til på én gang at tale til hjertet og sætte gang i en fest vidner om en verdensstjerne af karat. Vi har drømt om at præsentere hende i mange år, og det en stor glæde, at det nu endelig lykkes,” siger Lars Charlie Mortensen i en pressemeddelelse. 

Jelling Musikfestival har allerede offentliggjort fire andre danske navne til næste års program. Der er også stadig resterende billetter til festivalen, som bliver sat til salg i dag, den 1. december. Find billetter via jellingmusikfestival.dk.

Foreløbigt lineup lyder:
- MØ (DK)
- Gnags (DK)
- Drew Sycamore (DK)
- Martin Jensen (DK)
- Andreas Odbjerg (DK)

LÆS OGSÅ: Jelling Musikfestival 2022 annoncerer de første navne

Den 28. januar 2022 udgiver MØ sit tredje studiealbum, Motordrome, hvoraf de første singler allerede er udkommet. "Live to Survive", "Kindness", "Goosebumps" og "Brad Pitt" præsenterer et mørkere tekstunivers og en lyd, der trækker mere på hendes musikalske rødder fra punk og grunge.

Til den sidstnævnte single har MØ også delt en underholdende musikvideo, hvor hun klæder sig ud som sit gymnasie-crush - Brad Pitt, selvfølgelig. Motordrome bliver det første soloudspil fra MØ siden albummet Forever Neverland fra 2018, der fik fire stjerner af GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Se MØ udklæde sig som sit gymnasie-crush Brad Pitt

Varm op til Jelling Musikfestival 2022 med MØs nyeste single "Brad Pitt" lige her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA