x

Martin Hall på P2 i aften

Martin Hall på P2 i aften

I aften kl. 17.40 kan man i radioprogrammet Amadeus på P2 høre ”Keine Hinterwelt” med mezzosopranen Andrea Pellegrini og Martin Halls ensemble. Værket er skabt alene med henblik på radiofremførelse, som en hyldest til matiné-traditionen.

Keine Hinterwelt er komponeret af Martin Hall selv, og med hans egne flotte ord, er der tale om en ”montage-opera”. Værket er skrevet på ikke mindre end fire forskellige sprog, nemlig engelsk, tysk, italiensk og fransk. Derudover består det af ni satser, tre instrumentale musikstykker og seks kompositioner sunget af Andrea Pellegrini.

Martin Hall og Andrea Pellegrini har tidligere arbejdet sammen. Det var i forbindelse med Halls utroligt smukke og meget roste lydspor til ”Kameliadamen”, som blev opført på Gladsaxe Teater. Dengang sang Pellegrini tre kompositioner på cd-udgivelsen af Halls kameliamusik.

Martin Hall siger selv om ”Keine Hinterwelt”: ”Med udbredelsen af Internettet er der kommet et, måske afgørende, skred, hvad angår musikkens tilgængelighed. Det er blevet muligt at downloade stort set hvad som helst, ofte inden musikken overhovedet er udkommet på plade. Fra at være en kunstart er musik godt på vej til at blive reduceret til en konsumvare, og idéen med denne specifikke produktion er at hylde det unikke lytterum, der tidligere kendetegnede en uropførelse. Det lytterum, som i radioens ungdom ofte blev skabt i matinéformen.”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA