x

Karrierekanonen klar med 37 navne

Karrierekanonen klar med 37 navne

Som vi tidligere har skrevet, har talentudviklingsprojektet Karrierekanonen undergået nogle forandringer på det seneste. Fra at have været et rent DR-projekt i radio- og internetregi, er det nu et samarbejde mellem DR P3, komponistforeningen KODA, Roskilde Festival og brancheorganisationen [spillesteder dk]. Dermed bliver livescenen også en del af Karrierekanonen.

Blandt 900 bands og solister, der har søgt om at komme med i årets kanon (indtil videre med tryk på sidste stavelse) har Karrierekanonen nu udvalgt 37. De får adgang til den talentudvikling, som KODA, DR P3, Roskilde Festival og [spillesteder dk] samarbejder om.

De 900 bands og solister, som har sendt musik ind til Karrierekanonen, demonstrerer ifølge bagmændene generelt "talent og idérigdom på et højt niveau". Det er fagfolk hos både DR P3 og Roskilde Festival, der har vurderet alt materiale og udvalgt de 37 navne, som udgør første runde af Karrierekanonen.

"Det har været en svær, men bestemt også spændende proces at lytte til de mange navne. Niveauet har generelt været højt og bredden stor," siger talsmand for Roskilde Festival, Esben Danielsen.

De 37 udvalgte navne skal i marts og april optræde ved otte showcases på spillesteder i hele landet. Publikum kan lytte til og hente musikken på www.dr.dk/kanon fra 16. marts.

Senere på året fortsætter 16 navne til Karrierekanonens næste runde. Her tilbyder Karrierekanonen workshops og coaching, herunder blandt andet en grundig indføring i musikbranchen og til emener som performance, bandpsykologi og markedsføring. Desuden giver erfarne branchefolk konstruktiv kritik og feedback efter at have set grupperne og solisterne optræde.

Sidst på foråret vil mellem to og fem navne blive udvalgt til intensiv og individuel karrierepleje samt muligheden for at blive spillet meget hos DR P3. Dertil kommer endnu en turné på de danske spillesteder samt optræden på årets Roskilde Festival.

De 37 udvalgte navne, der både tæller næsten ukendte kunstnere og navne med en albumudgivelse bag sig, er som følger:

    * Annasaid
    * Artificial Brothers
    * Asle Bjørn
    * Bodebrixen
    * Cherry Overdrive
    * Clash of you and ME
    * Copyfokking
    * Croisztans
    * Ditte Mellson
    * Emily & The Orgasm Addicts
    * Fantom
    * Farven Fornem
    * Hymns From Nineveh
    * Kings of Dark Disco
    * Kittyscope
    * Leonora
    * Let Me Play Your Guitar
    * Little Yells A Lot
    * M-Cnatet
    * Mego
    * Must Go Radio
    * My Evil Twin
    * Natten
    * Naughty Nites
    * Non+
    * Opgang F
    * Riffelsyndikatet
    * Roxy Joules
    * Rubberhead Bandits
    * Scamp
    * Shotgun Revolution
    * Silver Gleaming Sound Machine
    * Tako Lako
    * The Olympics
    * The Spy In The Mes
    * Vampire Blow
    * We Go Ego


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA