x

Nyt album med dansk touch fra Elvis Costello

Nyt album med dansk touch fra Elvis Costello

Sidste år udgav evigt produktive Elvis Costello den rock-baserede ”Momofuko”, og er nu allerede klar med en opfølger, der dog bliver mere akustisk orienteret, skriver Stereogum.com.

Det nye album har fået titlen ”Secret, Profane & Sugarcane” og er produceret af T Bone Burnett. På pladen medvirker også en håndfuld country- og bluegrass-navne som Jerry Douglas, Stuart Duncan og Mike Compton. Flere af sangene har været luftet tilbage i 2005 og 2007, men flere af numrene er ganske nye. Heraf er ”Sulphur To Sugarcane” og ”The Crooked Line” skrevet i samarbejde med Burnett.

Nummeret ”I Felt The Hill” er en duet med Loretta Lynn, og to ældre sange, der oprindeligt var skrevet til the man in black, Johnny Cash, er blevet omarrangeret af Costello og optræder også på albummet.

Albummets titel refererer blandt andet til Costellos ufuldendte H.C. Andersen-projekt, der hed ”Secret Songs”. Meningen var, at sangeren skulle have skrevet en hel opera til ære for vor hjemlige eventyrdigter, men det blev ”kun” til en håndfuld sange, der blev opført i København og Århus i 2005. Sangene kredser om Andersens ulykkelige forelskelse i den svenske operastjerne Jenny Lind.

Andersens forgabelse i Lind behandles i sangene ”She Handed Me A Mirror”, ”How Deep Is Red” og ”She Was No Good”.

 

Tracklisten til “Secrets, Profane & Sugarcane”  ser ud som følger:


01 "Down Among The Wine And Spirits"
02 "Complicated Shadows"
03 "I Felt The Chill"
04 "My All Time Doll"
05 "Hidden Shame"
06 "She Handed Me A Mirror"
07 "I Dreamed Of My Old Lover"
08 "How Deep Is The Red"
09 "She Was No Good"
10 "Sulfur To Sugarcane"
11 "Red Cotton"
12 "The Crooked Line"
13 "Changing Partners"

Vinyl-udgaven af albummet kommer til at indeholde et cover af Velvet Undergrounds “Femme Fatale” og Costellos egen “What Lewis Did Last”. Første single fra albummet er ”Complicated Shadow”, der også var at finde på Elvis & The Attractions' album ”All This Useless Beauty” fra 1996 og medvirkede i tredje episode at ”The Sopranos”. Singlen udsendes på 7” vinyl den 18. april.

“Secret, Profane & Sugarcane” udkommer den 2. juni, og som det ser ud indtil videre, vil man kun kunne erhverve sig den via Starbucks' Hear Music. Om albummet så senere bliver distribueret i almindelige pladebutikker, vil tiden vise.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA