x

Gasblå albumdebuterer

Gasblå albumdebuterer

Den danske gruppe Gasblå var med i artiklen "De bliver store i 2009" i GAFFAs januarnummer. Nu er deres debutalbum så lige om hjørnet. Nærmere betegnet kommer albummet "Rebel" 20. april, og så må vi se, om kvartetten kan leve op til forventningerne.

Gasblå spiller guitarrock med danske tekster, der blandt andet kredser om "ingenmandslandet mellem ungdom og voksenhed." Musikken er inspireret af navne som Black Rebel Motorcycle Club, Yeah Yeah Yeahs og Smashing Pumpkins, og med gruppens blanding af let støjende rock og danske tekster er det oplagt at sammenligne dem med et andet debutalbum-aktuelt band, Mellemblond.

Kvartetten kommer egentlig fra Næstved, men er nu flyttet til København. De har spillet stribevis af koncerter på små steder som Fuglebjerg Forsamlingshus Pilegården i Brønshøj og langsomt, men sikkert opnået erfaring som liveorkester.
 
Inspirationen til bandnavnet kommer fra smedeværkstedet, hvor forsanger Brian Hesselberg tidligere har brugt mange stunder, og en svejseflammes farve er jo netop – gasblå. Og det er for Brian blevet en farve med en stærk symbolik, "en farve, man skaber noget med."

Gasblås debutalbum er som nævnt ude 20. april, og gruppen har allerede udsendt singleforløberen "Bye Bye Brian", som blandt andet kan høres på deres MySpace-profil.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA