x

MGMT indgår forlig med den franske regering

MGMT indgår forlig med den franske regering

Den elektroniske popgruppe MGMT hittede massivt sidste år med deres roste debutalbum "Oracular Spectacular", hvor nummeret "Kids" var den tredje single fra gruppen. Dette nummer blev sidste år brugt af den franske præsident Nicolas Sarkozys parti uden tilladelse, og nu har den franske regering måtte betale en klækkelig sum til MGMT.

Partiet med navnet Union Pour Un Mouvement Populaire brugte nummeret "Kids" til en række valgmøder og som underlægningsmusik på deres udsendte videoer op til det franske præsidentvalg. Samtidig stod højrefløjspartiet for en hård linje overfor net-pirateri, hvilket MGMT ifølge deres egen hjemmeside har fundet dobbeltmoralsk.

MGMT, som i øjeblikket er i gang med at indspille opfølgeren til sidste års album, skriver på deres hjemmeside om det for nyligt indgåede forlig med Sarkozys parti, og om hvordan den lette tilgang til musik har hjulpet med at sprede deres musik ud over hele verden. Desuden fortæller Brooklyn-gruppen om, hvad de vil bruge pengene fra forliget til:

"Vi vil ikke være de 'typiske amerikanere' og sagsøge på trods af det store økonomiske beløb, chinchillapelse og Navigators, som det kunne give os. I stedet vil vi bruge pengene fra forliget som det franske parti præsenterede og donere det til organisationer, der tager sig af kunstneres rettigheder".

Beskeden fra MGMT fortæller også, at bandet ikke normalt vil blande deres musik med politik, og slutter med en kærlighedserklæring til det franske køkken for at formildne omstændighederne en smule. Den dekadente synthpop-gruppe håber på den måde at træde så få som muligt over fødderne i deres stridigheder med den franske regering.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA