x

Sangskrivere holder Grand Slam med Tue West

Sangskrivere holder Grand Slam med Tue West

Poetry slam, hvor digtere fremfører digte og herefter bliver bedømt af publikum på en skala fra 0 til 10, er blevet et meget populært fænomen de senere år.

Også "Songwriter slam" er dog begyndt at komme frem. I København har der således været afholdt "songwriter slam" den tredje torsdag hver måned på Råhuset på Vesterbro i København siden november 2008 arrangeret af sangskriveren Lars Harboe og Annette Reinhardt fra Kultur Vesterbro. De respektive vindere for hver måned samles nu til et såkaldt Grand Slam torsdag den 25. juni klokken 20 præcis på Råhuset. Som et mere kendt navn uden for konkurrencen gæster Tue West (billedet) for at åbne aftenen, ligesom de tidligere arrangementer har haft besøg af de mere etablerede sangskrivere Dennis Mejdal, Brett Perkins, Mads Mouritz, Benjamin Aggerbæk og Paul Banks, Esben Just og Deodato Siquir.

De deltagende sangskrivere til Songwriter Grand Slam er som følger: Monkeyrat, Kristoffer August, Nadja Loran, Mikael Olesen, Susanne Østerlid, Bo Evers, Adam Fastholm og Siona Johnson.

Aftenen slutter med arrangør Lars Harboe og hans band Lars & Uhørt.

Publikum er konceptet tro dommere, og deltagerne dyster om fine præmier og en plads på Copenhagen Songwriter Festival den 21.-23. august 2009.

Derudover har arrangørerne inviteret pressefolk, repræsentanter fra pladeselskaber, radiostationer og lignende til Songwriter Grand Slam. Derfor fungerer aftenen også som showcase og kan være springbræt for den videre karriere for deltagerne.

Til hver Songwriter Slam dyster otte sangskrivere fra hele landet. Den yngste deltager indtil videre har været 15 og den ældste 60, og der har været en nogenlunde lige fordeling af kønnene.

Songwriter Slam på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA