x

Dúné får tyske roser

Dúné får tyske roser

På mandag den 31. august udkommer Dúnés andet album "Enter Metropolis" i Danmark. Det første singleudspil, "Victim of the City", er allerede et pænt hit, og gruppen lancerer albummet med store armbevægelser, blandt andet en koncert på taget af busterminalen i København på udgivelsesdagen klokken 18.15. Rigtigt gættet: Det bliver vist direkte i Aftenshowet på DR1.
 
Albummet udkom allerede for to uger siden i Tyskland, og her har det fået en pæn modtagelse. Albummet gik direkte ind som nummer 4 på musikmagasinet laut.de's hitliste og nummer 44 på den officielle salgsliste, hvilket jo må siges at være ganske pænt. Samtidig har albummet fået fire ud af seks stjerner på det store tyske musiksite Tonspion.de. Her skriver sitet blandt andet:

"'Enter Metropolis' er resultatet af et flugtforsøg og en fremkomst af en form for lovløs indie, der følger dancepop såvel som punkrock og positionerer sig selv, hvor den hører til: Store scener i musikverdenens metropoler, hvor publikum danser sig selv til svimmelhed."

Et andet musiksite, Plattentests.de, giver albummet følgende ord med på vejen: "Det er let at forestille sig, at dette band ikke kan vente til at flytte til storbyen. Ingen tvivl: De vil elske dem. For deres overvældende evne til indlevelse og deres medrivende strøm af sange, hvoraf man praktisk talt vil kunne bruge hver og en som single." Sitet synes dog også, at pladen er lidt for bombastisk produceret, og derfor bliver det "kun" til fem ud af ti stjerner.
 
Dúné kan i den kommende til opleves live følgende steder:
 
28. august:     DR1 Aftenshowet, Rådhuspladsen kl. 18.15
28. august:     Release-party Kl. 20:00, Basement, Enghavevej 42 (lige ved Vega). Dúné byder på en kold fadøl og spiller "Enter Metropolis" (gæstelisten lukker kl. 22:00, herefter entré)
1. september:   Instore, Stereo Studio, Nørrebrogade, København kl. 16.00
1. september:   Rust, København
4. september:   Pigen & Trompeten, Skive
5. september:   Instore, Stereo Studio, Ryesgade 8,Århus kl. 13.00
5. september:   Musikcaféen, Århus


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA