x

Månedens Demo live: Piger med maskiner og gode sange

Månedens Demo live: Piger med maskiner og gode sange

Første band, der spiller, er Månedens Demo, Soffie Viemose. Netop hjemkommet fra USA, hvor hun har studeret musik og sang på Berklee, er dette første chance for at se hende i Danmark. Soffie lægger sig op af velkendte ting som Björk og Under Byen, men uden det skabede. Et fint og spinkelt lydbillede af knitren og synths danner baggrund for de den luftige stemme og de gode sange. Virkelig stemningsfyldt og dragende.

"Præcis så iskold, ensom og midnatsblå, som kun skandinaviske kunstnere kan gøre det", stod der i GAFFA, i en anmeldelse, der generelt roste de små detaljer og armbevægelser, som bærer sangene.

Bagefter spiller den noget mere udadvendte A Girl In A Rat Suit.
Med electro-trommer, guitar og cool vokal er det nærmere The Kills og Peaches, men med så meget sexet selvtillid, at det løfter sig ud af skyggen. "Trommerne er lige den tak for dumme til, at det kan være tilfældigt, og den underspillede rock i bas og guitar skærer det helt ud i pap, at hun udmærket godt ved, hvad hun laver", skrev GAFFA i september-nummeret, hvor demoen fik fem stjerner og spået radio-potentiale, karriere og en killer koncert.

Begge bands har piger som sangskriver og i front, hvad der ikke er særlig ofte i det elektroniske. Og begge bands har cross-over potentiale, hvad der er endnu sjældnere.

Soffie Viemose på MySpace

A Girl In A Rat Suit på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA