x

Tina Dickow klar med soundtrack

Tina Dickow klar med soundtrack

I slutningen af september kunne vi her på GAFFA.dk fortælle, at Tina Dickow var på vej med en ny udgivelse, og den er der nu kommet mere information frem om. Den kommende plade er nemlig samtidig et soundtrack til den danske spillefilm "Oldboys", og Tina Dickows næste udgivelse rammer butikkerne 30. november.

Vi skrev dengang baseret på et indlæg på sangskriverens Facebook-side, at pladen ville få titlen "The Road To Gävla". Det er efterfølgende rettet, så den nu i stedet hedder "The Road To Gävle", hvilket så vidt vi kan regne ud er en reference til den svenske by Gävle, der er ophavsted for den årlige rejsning af en mere end ti meter høj svensk julebuk lavet af halm - også kaldet Gävlebocken.

Albummet er første udgivelse fra Tina Dickow siden albummet "A Beginning, A Detour, An Open Ending", der kom i september sidste år. Men ganske som "Beginning"-albummet er det ikke et konventionelt album. Musikken er skrevet til den danske spillefilm "Oldboys", der rammer biograferne landet rundt ved juletid. Filmen er Nikolaj Steens debut som manuskript-forfatter og instruktør, og det var ifølge en pressemeddelelse ham, der valgte Tina Dickow til at skrive musikken.

Sangskriveren takkexs ja til udfordringen og skrev det meste af musikken under et længere ophold i USA tidligere på året og indspillede hovedparten i det legendariske Electric Lady-studie i New York, hvor blandt andre Jimi Hendrix og Bob Dylan har indspillet. Men efter musikken var afleveret til filmen, kunne hun ikke dy sig for at skrive videre på materialet og føje nye sange til, og det har nu samlet sig til et album med 13 sange, hvoraf to er instrumentale passager.

Tina Dickow udsender "The Road To Gävle" 30. november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA