x

Thåström kommer til Danmark

Thåström kommer til Danmark

Den punkede svenske rockmusiker Thåström har været en aktiv del af det svenske musikmiljø, siden han udsendte sin første plade med bandet Ebba Grön i 1979. Siden blev han sanger i Imperiet, og senere gik han solo. Nu udgiver han et album, der opsummerer den 20 år lange karriere som soloartist, og han kommer samtidig snart til Danmark igen.

Opsamlingsalbummet "Be-Bop-A-Lula Hela Jävla Dani!" udkommer den 25. november og bliver fulgt op af en boks, der blandt andet indeholder en bonus disk ved navn "Kompost", der byder på 13 uudgivne numre med rockmusikeren og en tilhørende dvd.

Thåström har været en anmelderdarling i det meste af Norden, hvilket det seneste album fra i år, "Kärlek Är För Dom", også er et eksempel på. GAFFAs anmelder roste albummet og belønnede det med fem stjerner og følgende ord:

"Den umanerligt smukke 'Längtbort' er en hymne af de helt store. En sagte pianonedslag og en keyboardflade får sangen til at drive af sted som en sort sky, hvor uvejret anes lige oppe over. Det musikalske baggrundstapet er urovækkende. Mekanisk arbejder Thåström som en anden Bowie i østeuropæiske klangflader som på 'Til Trehörnsgattan', 'Som Tåg Av Längtan' og 'Linnéa'. 30 år efter karrierens start er Thåström på 'Kärlek Är För Dom' stadig utilpasset, hvilket gør ham til den store kunstner, han er."

Fans af Thåström har med andre ord nok at se frem til i efteråret og til næste år, når den svenske rockmand indtager Store Vega den 11. februar. Billetter til arrangementet kan findes via GAFFA Live, når de frigives den 26. oktober kl. 10.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA