x

Volbeat skriver publishing-kontrakt med EMI Music

Volbeat skriver publishing-kontrakt med EMI Music

Det danske rockband Volbeat er, som vi tidligere har skrevet, support for Metallica på deres Death Magnetic-turné, hvilket har skabt en masse opmærksomhed omkring dem internationalt. EMI Music har fået en publishingkontrakt i hus, kort tid efter, at Volbeat er kommet i stald hos pladeselskabet Universal, og det skulle åbne for en masse nye muligheder for bandet. Det er Guy Moot, kreativ direktør for den europæiske afdeling, der har sat aftalen i stand, og han udtaler sig om kontrakten i en pressmeddelelse:

"Volbeat er et af de mest imponerende rockband derude lige nu, hvilket enhver der har været til Metallica-koncert uden tvivl vil være enige i. Michael [Poulsen, forsanger, red.] er virkelig en klassisk sangskriver, som har et fænomenalt talent for rock, og hans forståelse for kunsten sangskrivning gør, at bandets musik virkelig markerer sig."

En sådan publishing-kontrakt vil sikre, at Volbeat får penge ind, når deres musik bruges kommercielt, eksempelvis i reklamer og film. Det vil også forbedre chancerne for, at deres sange vil blive brugt i sådanne sammenhænge, og det giver naturligvis ofte et bredere kendskab til gruppen. EMI har et utal af store navne i stald, så kombineret med en international pladekontrakt hos Universal skaber det grobund for en solid karriere på et langt højere plan end hidtil. Volbeat selv er meget tilfredse med aftalen, og skriver i en pressemeddelelse:

"Sangene har altid været hjertet i alt, hvad vi har gjort som Volbeat, i løbet af de sidste otte år, og vi er glade for at være en del af af så klassisk et katalog som EMI Music Publishing. Vi er utroligt tilfredse med denne aftale."

Det skal blive spændende at se, hvad de nye kontrakter får af konsekvenser for gruppen i fremtiden. Måske bliver Volbeat det nye Aqua.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA