x

Joan Armatrading også til Århus

Joan Armatrading også til Århus

"Nogenlunde samtidig, som den amerikanske singer-songwriter Rickie Lee Jones melder sin ankomst til Train, kan en anden 50+-årig international sangerinde og sangskriver annoncere sin ankomst til provinsen", skrev vi forleden dag. Dengang gjaldt det Holstebro, nærmere betegnet det yderst intime spillested Kielgasten, hvor Joan Armatrading vil lade sin karakteristiske dybe stemme fylde rummet fredag den 21. maj.

Men nu viser det sig, at Joan Armatrading også gæster Train, nærmere betegnet den 22. maj, og hendes koncertcyklus følger altså Rickie Lee Jones' tæt. I 2007 spillede de to singer-songwritere også på Train med ganske kort interval.

Joan Armatrading og hendes band spiller tre koncerter i Danmark, hvoraf den ene altså foregår i Kielgasten og den anden på Train. Nærmere info om den sidste koncert følger. Joan Armatrading udgiver et nyt album i begyndelsen af 2010 og drager herefter på Europaturné og rammer altså i den forbindelse Danmark.

Joan Armatrading blev født i Saint Kitts på de vestindiske øer i 1950 og kom med sin familie til England i 1957. I begyndelsen af 70'erne medvirkede hun i en opsætning af "Hair", og i 1972 udgav hun sit debutalbum, "Whatever's For Us". Hun fik sit gennembrud med sit selvbetitlede album, hvorfra singlen "Love And Affection" blev et hit. Siden har hun haft succeser med plader som "Show Some Emotion" (1977) og især "Me Myself I" (1980), hendes til dato største hit. Hendes seneste album er det blues-inspirerede "Into The Blues" fra 2007. Armatrading er i øvrigt kendt for sit store samfundsengagement i både sange og gerninger. Hun har blandt andet skrevet en hyldestsang til Nelson Mandela og i en længere årrække støttet den britiske velgørenhedsfond "Princes Trust".

Da Joan Armatrading spillede på Train i april 2007 uddelte GAFFAs Henrik Friis fire stjerner og skrev blandt andet følgende:

"Selv om undertegnede aldrig blev 100 procent glad for Armatradings band – hun lyder faktisk bedre på den nye cd, hvor hun selv trakterer alle instrumenter på nær trommer – var hendes personlighed og format ikke til at komme uden om. Ingen kommentarer mellem sangene – som nævnt – men alligevel stærk øjenkontakt og mimik. Og så den overskuds-prægede fortælle-evne fyldt med trods, varme, humanisme, fortvivlelse og kærlighed, der dybest set siger det, der skal siges. Og skabte en varm stemning."

Joan Armatrading
Train, Århus
Lørdag den 22. maj

Billetsalget begynder mandag den 7. december, og billetterne kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA