x

The Who presses for at droppe Super Bowl

The Who presses for at droppe Super Bowl

Den årlige afslutning på den professionelle amerikanske fodboldliga, Super Bowl, er også en af de største kulturbegivenheder i landet, der helst også skulle være et billede på den amerikanske kultur og moral. Dette føler flere interessegrupper er i fare, da The Who er inviteret til at spille til arrangementet.

Børnemisbrugsgrupper peger fingre ad den velkendte guitarist fra The Who, Pete Townshend, der i 2003 blev anholdt for at have gået ind på børnepornografiske hjemmesider. Gruppen Protect Our Children har forsøgt at anmode immigrationsmyndigheder om at forhindre Pete Townshend i at komme ind i landet. Derudover har grundlæggeren af Child AbuseWatch, Evin Daly ifølge siden Musicweek.com skrevet til NFL om sagen:

"At invitere Townshend til at spille er en åbenlys tilsidesættelse af de amerikanske familieværdier og et slag i ansigtet på ofre for seksuelt misbrug overalt i verden."

Pete Townshend har været skrevet ind i det amerikanske politis register indtil 2008, men har selv forklaret, at han kun har været inde på den Texas-baserede hjemmeside for at lave research. Indtil videre tager den professionelle amerikanske fodboldliga det dog forholdsvist roligt, og vicepræsidenten for NFL, Joe Browne, ifølge Musicweek.com svaret:

"Vi mener ikke, at der overhovedet blev fremsat anklager mod hr. Townshend, ligesom han aldrig har ejet billeder af børnemisbrug. Jeg forstår, at hr. Townshend i mange år har været involveret i velgørenhedsarbejde og er samtidig en mester i velgørende arbejde for børn."

Dermed ser det stadig ud til, at Pete Townshend og resten af The Who stadig skal spille til det enorme arrangement den 7. februar. Om de forskellige grupper mod børnemisbrug planlægger en boykot eller noget mere drastisk til Super Bowl, vides endnu ikke.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA