x

RebekkaMaria laver nyt feminint album

RebekkaMaria laver nyt feminint album

I efteråret kunne man finde RebekkaMaria i fællesskab med andre elektroniske sangskriverinder på støtteudgivelsen "Nadia – Støt Danner". Denne søsterlighed tager sangerinden nu med på sit kommende album "Sister Sortie", der samtidig er en mere soulet udgave af den danske sangerinde.

Opfølgeren til det roste debutalbum "Queen of France" viser en udviklet og mere sanselig sangskriver, hvilket sletningen af præfikset "As In" også indikerer. RebekkaMaria har skrevet en række kvindeportrætter, hvor hjemmebag, småbørn og blomstershopping er det, som tankerne kredser om. RebekkaMaria fortæller selv om sit eget komplekse kvindeideal i en pressemeddelelse:

"Jeg er en sammensat kvinde. På den ene side er jeg en gøgler, som altid farer på turné. På den anden side er jeg meget hjemlig. Jeg elsker at have mad klar, når min mand kommer hjem. Jeg elsker at bygge rede. Jeg har brug for den pendulfart mellem det udfarende kreative og det trygge domestikale."

Også på den musikalske side har den tidligere Lampshade-sangerinde gået nye veje. Saxofoner og afrikansk percussion bliver blandt andet flittigt brugt som modvægt til RebekkaMarias elektroniske bund, og især på vokalsiden er der sket forandringer:

"Jeg har villet lave et kvindekor med min egen stemme, så jeg har brugt den på virkelig mange måder henover pladen. På den måde har jeg også udforsket spektret i min stemme ved at synge mørkere og varmere."

Den feminine sangskrivers kommende album udkommer den 1. marts, men man kan allerede nu få en forsmag på, hvad RebekkaMaria har i vente på "Oh Solitude" sammen med et eksklusivt remix af førstesinglen af den erfarne hollandske popduo Anderson, som kan findes på sangerindens Myspace-side.

Tracklisten til RebekkaMarias "Sister Sortie" ser ud som følger:

1. Mother Woman
2. Gooseberry Boy
3. Oh Solitude
4. Sing!
5. Corollaceous
6. Winter Winterkill
7. When We Fall
8. Laura
9. Crochet Work
10. Píca Píca


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA