x

Cypress Hill rejser sig igen

Cypress Hill rejser sig igen

Priority Records fik Snoop Dogg ind i bestyrelsen sidste år, og det er ham, der har stået for beslutningen om at bringe Cypress Hill i stald, og udgive deres første studiealbum siden "Till Death To Us Part" fra 2004. Pladen, der er det ottende studiealbum fra deres hånd, udkommer til april, det annoncerede bandet, da de sammen med Snoop Dogg gæstede det amerikanske tv-show Lopez Tonight.

Det får titlen "Rise Up", og titelnummeret bliver den første single, der sendes ud. Her har de hentet hjælp ind, i form af guitaristen Tom Morello fra Rage Against The Machine. Han hjælper også med på et andet nummer, "Shut 'Em Down. Morello har udtalt om samarbejdet: "Det var fantastisk at spille med mine gamle venner og kammerater Cypress Hill, på disse to monster-rock-tracks. Cypress er vendt tilbage med hævn!" Tidligere har Rage Against The Machines trommeslager Brad Wilk lånte sine talenter til Cypress Hill, på albummet "Skull & Bones", så det er ikke helt fremmed territorium for hiphopperne.

Drengene fra Cypress har arbejdet længe med dette album, og brugt de seneste tre år i studiet for at gøre det færdigt. I en udtalelse til pressen fortæller Sen Dog om tilblivelsen, og sin begejstring for endelig at arbejde sammen med Morello:

"Det var virkelig sjovt at lave denne plade. Det føltes som om, det var første gang, vi lavede en plade sammen. Vi indspillede hvad som helst, vi havde lyst til, med ingen musikalske grænser overhovedet. Og at få lov til, at arbejde med en af mine yndlings-guitarister nogensinde, Tom Morello, var fantastisk. Jeg har altid vidst, at vi kunne lave røvsparkende musik sammen."

Det seneste album fra Cypress, "'Till Death Do Us Part", begejstrede ikke GAFFAs anmelder Christian Grubert synderligt, selvom han mente, at de grundlæggende kvaliteter i bandet bestod, og at der var en god chance for bedre udgivelser senere. Han skrev blandt andet:

"Dette album har skelettet til, hvad der kan være en stige op af dalen, men det er stadig en blandet fornøjelse. En af de absolut positive ting er, at der er blevet skruet gevaldigt ned for Cypress Hills rockguitar-fascination. Som sædvanligt er det Muggs, der står for langt hovedparten af produktionerne, men en hjælpende hånd fra bl.a. Alchemist og Fred Wreck gør absolut intet. Sen Dog og B-Real gør deres for at involvere lytteren, men når det kommer til stykket, så har de sagt meget af det før, bare med andre ord, og gnisten mangler stadig lidt for at kunne tænde ild."

"Rise Up" udkommer mandag den 5. april. Det vides ikke, hvornår den første single fra albummet kan erhverves, ligesom der ikke er offentliggjort planer om en eventuel turné.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA