x

Ave er klar med debutalbum

Ave er klar med debutalbum

Den elegante rock-kvintet fra Odense er måske ikke så kendte endnu, men noget kunne tyde på, at det kommer, for i hvert fald får de fleste anmeldere julelys i øjnene over deres koncerter. Nu kan man glæde sig til at lytte til Ave hjemme i stuerne, for deres debut-ep "Five Poems" er lige på trapperne.

Ave har jævnligt optrådt med Odense Symfoniorkester og Herning Kirkes Drengekor, hvem de eksempelvis optrådte sammen med på Spot '09, men nu vælger de at tilsidesætte den klassiske del af konceptet, og skære musikken ind til benet. Derfor bliver musikken på pladen mere dyster og melankolsk ladet, end man er vant til live, forklarer kvintetten.

Tekstsiden på "Five Poems" tager udgangspunkt i Englands digteriske univers fra år 1600 til 1800, fordi Ave mener, at teksterne stadig er højaktuelle. Dog har sproget været igennem en modernisering, men det tvetydige tekstlag, man for det meste finder i digte, har Ave forsøgt at bibeholde.

GAFFA har i tre ud af fire anmeldelser tildelt Aves koncerter hele fem stjerner. Ved Spot '09, hvor bandet som sagt optrådte med Odense Symfoniorkester og Herning Kirkes Drengekor, høstede de eksempelvis fem stjerner, og GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt gav Odense-drengene følgende ord med på vejen:

"En fremragende åbning på Spot Festival 2009, et bevis på, at eksperimenter nogle gange bare lykkes, og et løfte om, at vi kan vente os markante ting fra Ave i fremtiden. De kan sagtens blive store, om ikke i hele verden - det kan ingen jo i dag ifølge Neil McCormick (engelsk musikjournalist, red.) - men i hvert fald hos folk med ørerne foldet godt ud. Hvor som helst på Jorden".

Bandet udgiver i første omgang en ep med fem numre, som ligger klar til digital download fra den 15. februar, hvorefter albummet udkommer i sin fulde længde hen på foråret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA