x

Roxette er igen på banen

Roxette er igen på banen

Svenske Roxette, der består af Marie Fredriksson og Per Gessle, har efterhånden ligget på is længe, men nu fortæller Eb.dk, at bandet har genfundet hinanden. Den eneste koncert, duoen indtil videre er annonceret til at spille, er ved The Race Legends på Anderstop Raceway, som finder sted den 14. august.

Roxette stod i 1990'erne som et af de allerstørste bands i Sverige, og udgav syv fuldlængde-album, hvoraf "Joyride" fra 1991 var det album, der fik succesen til at blomstre for duoen, navnlig med hittet af samme navn. Derudover blev bandet verdenskendte for klassikeren "It Must Have Been Love", der fandt sin vej til "Pretty Woman"-soundtracket.

Roxette lagde karrieren på hylden i 2002, fordi Marie Fredriksson fik en svulst i hjernen, hvilket blandt andet krævede en vanskelig operation, der bevirkede, at hun måtte tage den med ro for en tid. Det førte til en pause for bandet, der først nu, otte år efter pausens begyndelse, for alvor genfinder hinanden. Gruppen gav dog enkelte koncerter i 2009 og er også i gang med at indspille et nyt album.

Både Fredriksson og Gessle har i mellemtiden hver især puslet med hver deres musikalske karriere; Fredriksson som soloartist og Gessle med bandet Gyllene Tider. Men nu er Roxette altså igen sammen, og det skal blive spændende at se, om genforeningen fører til en række af koncerter og eventuelt en ny udgivelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA