x

Støtteorganisation arrangerer store London-koncerter

Støtteorganisation arrangerer store London-koncerter

Den 22. marts fejrer Teenage Cancer Trust tiåret for deres entre på musikscenen. Faktisk fejrer de det også dagen efter, og dagen efter den. Og så videre. Festen fortsætter nemlig uafbrudt i ni dage i Royal Albert Hall i London, og den engelske støtteorganisation for kræftramte teenagere præsenterer et program, der er en festival værdigt: Arctic Monkeys, Noel Gallagher og Them Crooked Vultures er blot nogle af de kunstnere, der deltager i arrangementet. Undervejs er der også comedynight med Jimmy Carr, Noel Fielding og Rhod Gilbert.

Flere kunstnere har valgt at gøre noget særligt ud af eventen. Som GAFFA tidligere har nævnt, har det trashede rockband Suede valgt at gendannes for første gang siden opløsningen i 2003. Det gør de med en koncert på Teenage Cancer Trust-jubilæet i Royal Albert Hall. Men også syrerockerne fra The Who vil gøre noget særligt ud af deres deltagelse. Derfor opfører de på finaledagen hele deres 1973-rockopera "Quadrophenia", lidt ligesom da eksempelvis Roger Waters med gæster opførte hele "The Wall" i Berlin 1990. Quadrophenia handler om drengen Jimmy, der kæmper med selvværdet, familien og psykiske problemer. Pladen er i øvrigt The Whos bedst sælgende til dato.

Bandet, med Roger Daltrey i spidsen, har været med siden starten af Teenage Cancer Trusts støttearrangementer i 2000. Faktisk var det Daltrey, der i sin tid kom op med idéen om at arrangere en støttekoncert. I de ti år, der nu er gået, har koncerterne indsamlet 8,7 millioner pund, eller ca. 74 milloner kroner på dansk.

Tidligere optrædende til TCT's koncerter har blandt andre været Coldplay, The Cure og Judas Priest.

Programmet lyder som følger:

17. februar – Depeche Mode
22. marts – Them Crooked Vultures
23. marts – Comedy night: Jimmy Carr, Noel Fielding og Rhod Gilbert
24. marts - Suede
25. marts – Noel Gallagher
26. marts – Noel Gallagher
27. marts – Arctic Monkeys
28. marts - JLS
29. marts – The Specials
30. marts – The Who

 

Depeche Mode gæster også jubilæet. Deres koncert ligger dog allerede d. 17. februar, og har været udsolgt længe.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA