x

Jay-Z udgiver sine erindringer til november

Jay-Z udgiver sine erindringer til november

Så er der godt nyt til dem, der ikke synes, de har fået nok personlige oplysninger om Jay-Z i rapperens sange. Hiphop-præsidenten udgiver nemlig til november sine erindringer i bogen Decoded, der er blevet til i samarbejde med den tidligere redaktør for det amerikanske hiphop-magasin The Source, Dream Hampton.

Bogen blander erindringer fortalt i første person af Jay-Z selv med interviews af rapperens familie og venner samt detaljerede diskussioner af rapperens bedst kendte og mest provokerende tekster. I løbet af bogens 336 sider kommer man som læser omkring rapperens barndom i Brooklyn, hans tid som pusher og selvfølgelig hans tid som hiphop-megastjerne.

Bogen har egentlig ligget klar til udgivelse de sidste par år, men rapperen har udskudt udgivelsen gentagne gange. Om grundene herfor, har Jay-Z udtalt til Rolling Stone:

"Det har simpelthen været for meget for mig. I forbindelse med arbejdet med bogen er både jeg og mennesker tæt på mig blevet interviewet, og jeg har fundet ud af en masse ting, jeg ikke vidste som barn. Det er ikke så meget ting, jeg ikke tidligere har talt om i mine sange, det er bare mere detaljeret. En sang er tre minutter lang, mens en bog hverken behøver at rime eller har nogen tidsgrænse, så man kan sige lige præcis hvordan alting er gået for sig."

Jay-Z har været mest berørt af den del af Decoded, der omhandler rapperens far, der forlod familien, da rapperen kun var 11 år gammel:

"Det han gjorde var stadigvæk forkert, men til hans forsvar blev han hos os i en tid, hvor det ikke var en særlig cool ting at gøre. Han giftede sig med min mor på et tidspunkt, hvor mange andre fædre forlod deres familier, og der var mange, der aldrig nogensinde mødte deres far. Det har gjort, at jeg har det lidt lettere med ham, end så mange andre fra min generation har haft det med deres fædre."

Eftersom Decoded som sagt blev skrevet færdig for flere år siden, er det uvist, om der sidenhen er blevet skrevet nye kapitler om rapperens gøremål de seneste år, hvor han blandt andet har udgivet The Blueprint 3, skrevet kontrakt med Live Nation, er blevet medejer af basketballholdet New Jersey Nets og ikke mindst gift med Beyoncé.

Decoded udkommer til november. Den præcise dato er endnu ikke fastlagt, ligesom det i skrivende stund endnu er uvist, om bogen vil udkomme i dansk oversættelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA